Μπήκε κι ο Μάης και κάποιοι από εσάς ρίχνονται στη μάχη των πανελληνίων, ενώ οι μικρότεροι έχουν κι αυτοί τις δικές τους εξετάσεις. Το γραφείο έχει γεμίσει με χοντρά βιβλία… Ο χρόνος μας κι αυτός περιορισμένος…

Όμως, το «Προς τη Νίκη» βρίσκει οπωσδήποτε το δικό του χώρο στο γραφείο μας! Μας κάνει να ξεχνάμε την αγωνία των εξετάσεων, καθώς μας θυμίζει Αυτόν που προνοεί για τα πάντα και έχει στην έννοια Του ακόμα και τις λεπτομέρειες της ζωής μας..!

  • Σ’αυτό λοιπόν το τεύχος θα θυμηθούμε μαζί την αποφράδα ημέρα της 29ης Μαΐου και θα διαβάσουμε τι λέει «ο θρύλος για την Πόλη» (σελ. 152)
  • Θα γνωρίσουμε την όμορφη Αλεξανδρούπολη και θα μάθουμε τι έγινε εκεί στις 14 Μαΐου (σελ.156).
  • Επίσης θα γνωρίσουμε καλύτερα τον σπουδαιότερο Έλληνα διηγηματογράφο Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη, που τόσο αγάπησε την εκκλησία και την πατρίδα (σελ. 162)
  • Μα μπορεί ένας παράλυτος, να μην θέλει να γίνει καλά; Κι όμως… Διάβασε την αιτία στο άρθρο «από το ευαγγελικό ανάγνωσμα της Κυριακής του παραλύτου» (σελ. 158)
  • Αν μπορούσαμε να συναισθανθούμε τι ακριβώς συμβαίνει στη Θεία Λειτουργία..! Ας το μάθουμε από αυτούς που με την καθαρή ψυχή τους βλέπουν αυτά που εμείς δεν βλέπουμε… «Απ’ το θαύμα της Λατρείας μονάχα μιαν αχτίδα…» και «Η απορία του μικρού Κωνσταντίνου» (σελ. 160-161)
  • Θα βρεις επίσης στο τεύχος του Μαΐου ενδιαφέροντα άρθρα σχετικά με τον αντικαπνιστικό αγώνα κάποιας τάξης λυκείου (σελ. 164), για τα βασικά στοιχεία της διατροφής μας (σελ. 170) για τα θαυμαστά χαρίσματα των μελισσών (σελ. 172), αλλά και άλλα ενδιαφέροντα.

Μπορεί ο χρόνος μας να είναι λίγος, αλλά πολλές φορές μετά την ανάγνωση κάποιου άρθρου με πνευματικό περιεχόμενο, νιώθουμε να ξεφεύγουμε από αυτά που μας συμπιέζουν, καθώς αντιλαμβανόμαστε την απεραντοσύνη του Θεού!

 

Καλή δύναμη, καλή φώτιση και καλή επιτυχία στις εξετάσεις σας!

Ο Θεός μαζί μας!