Στο βιβλίο αυτό θα γνωρίσεις 10 νέους και νέες που αντιμετώπισαν δύσκολες καταστάσεις, αλλά τις ξεπέρασαν και απέδειξαν ότι οι νέοι κοντά στον Χριστό παραμένουν πάντα ελεύθεροι και δυνατοί!

Περιέχονται γεγονότα από τους βίους του αγίου Νεοφύτου του νεομάρτυρα, της αγίας Αγάθης, του αγίου Ανθίμου της Χίου, της αγίας μεγαλομάρτυρος Ειρήνης, της οσίας Μακρίνας, του αγίου Θεοχάρη του νεομάρτυρα, της αγίας Ακυλίνας, του αγίου Γεωργίου του Καρσλίδη, της αγίας Βαρβάρας και του αγίου Ιωάννη της Κρονστάνδης.

Απόσπασμα από το βίο του αγίου Νεοφύτου του νεομάρτυρα:         

Ένα παιδί με σπάνια αρετή… Ένα παιδί με δυνατή προσευχή… Ένα παιδί-θαύμα!

Όποιος διαβάζει τον βίο του αγίου μάρτυρα Νεοφύτου μένει κατάπληκτος.

Τα θαύματα που επετέλεσε η χάρη του Θεού στη ζωή του μικρού αυτού παιδιού είναι απίστευτα για την ανθρώπινη λογική, αλλά πέρα για πέρα αληθινά! Διότι για τον Θεό τίποτε δεν είναι αδύνατο!…

Γεννήθηκε στη Νίκαια της Βιθυνίας γύρω στο 290 μ.Χ. Από μικρό παιδί αγαπούσε το Θεό και ζούσε κάτω από την προστασία Του. Ο Νεόφυτος ήταν από μικρός πολύ φιλάνθρωπος.

Συμπονούσε τους πτωχούς συμμαθητές του και έβρισκε πάντοτε κάτι να τους προσφέρει να φάνε, ακόμη κι αν αυτός έμενε νηστικός.

Μια μέρα έγινε  το εξής θαυμαστό: Είχαν μαζευτεί πολλά παιδιά που είχαν ανάγκη να φάνε κι επειδή δεν είχε να τους προσφέρει κάτι, παρακάλεσε με πίστη το Θεό να στείλει Εκείνος τροφή.

Ο Πανάγαθος Θεός άκουσε την προσευχή του μικρού παιδιού κι εκείνη την ώρα μέσα από ένα βράχο ξεπήδησε μία πηγή πού ανάβλυζε νερό και γάλα! Έτσι, όλα τα παιδιά ήπιαν  το δυναμωτικό ρόφημα και χόρτασαν!

Το εντυπωσιακό αυτό θαύμα θα μπορούσε να κάνει το εννιάχρονο τότε παιδί να υπερηφανευθεί. Είχε όμως απλή και ταπεινή ψυχή. Το θεωρούσε πολύ φυσικό να δίνει ο Θεός Πατέρας ό,τι έχουν ανάγκη τα παιδιά Του.

………………………………………………………………………………………..

Ήταν ταπεινό παιδί ο Νεόφυτος και γι’ αυτό τον σκέπαζε η χάρη του Θεού.

Μία μέρα η μητέρα του είδε με τα ίδια της τα μάτια ένα περιστέρι να στέκεται πάνω από το προσκέφαλο του παιδιού της. Φοβήθηκε! Άραγε ήταν τυχαίο ή σημάδι από τον ουρανό; Κι ενώ σκεπτόταν αυτά, άκουσε το περιστέρι να της μιλά με ανθρώπινη φωνή και να της λέει ότι στάλθηκε από το Άγιο Πνεύμα, για να προστατεύει και να καθοδηγεί το μικρό Νεόφυτο….

……………………………………………………………………………………….

Πώς βρέθηκε να κατοικεί σε μια σπηλιά;

Με ποιο τρόπο “έδιωξε” το λιοντάρι που κατοικούσε εκεί;

Η συνέχεια στο βιβλίο………..

Τιμή βιβλίου: 6,30