Χριστουγεννιάτικο διήγημα με συγκλονιστική πλοκή.

Από το αρχοντικό της Αθήνας… στο πανδοχείο της Βηθλεέμ.

Απόσπασμα από το βιβλίο:

Το μυστικό του πατέρα…

Δεν είναι η πρώτη νύχτα, που ο Κλεομένης δεν μπορεί να κοιμηθεί εκείνο τον ωραίο ύπνο, που του χάριζαν οι Θεοί, πριν πεθάνει ο πατέρας.

Έπειτα από τον τραγικό θάνατο των δύο αδελφών του, που τον έζησε οχτάχρονο αγόρι τότε ο ίδιος, η αγάπη του και η στοργή για τα δύο μικρότερα αδέλφια του είχε πάρει άλλη μορφή. Τον προετοίμαζαν οι θεοί, ο προστάτης του Θεός Απόλλωνας, ίσως για το έργο που ανέλαβε τώρα μετά τον θάνατο των γονιών του;

Ο Κλεομένης αισθάνεται πως η ζωή του δεν έμοιαζε καθόλου με των αδελφών άλλων νέων της ηλικίας του, με των δύο στενών του φίλων του Θαλή και του Ικτίνου.

Τα πρώτα οχτώ χρόνια ήταν το πιο γλυκό, ωραίο όνειρο, που θυμάται. Τα επόμενα τα σημάδεψαν του σπιτιού οι συμφορές. Ίσως όμως αυτές ακριβώς οι συμφορές μαζί με την ιδιαίτερη του πατέρα του αγάπη και φροντίδα.

 Κοντά σ’ εκείνους που τον περίμεναν…

Όταν ο Κις έφτασε στο μικρό χώρο, φαρδύ όσο και το πλατύσκαλο, της πίσω σκάλας, αφού αυτό το χιονισμένο τετράγωνο με το μικρό άνοιγμα ήταν όλο κι όλο το δωμάτιο του, δεν μπόρεσε να κρατηθεί άλλο.

Ω, εδώ και τρεις μήνες πόσες φορές έκλαψε πάνω στο αχυρένιο στρώμα, που ούτε ο χειρότερος δούλος του σπιτιού τους δεν είχε κοιμηθεί ποτέ;

Ναι θέλει, αν μπορεί να το φωνάξει άλλη μια φορά ν’ ακούσουν όλοι, ν’ ακούσει κι ο ίδιος, μήπως το ξεχάσει, αλήθεια, στη δούλεψη του Σεφί.

Τι κι αν είναι ντυμένος μ’ αυτό το χονδρό υφαντό φτωχό χιτώνα; Τι κι αν φοράει το σκούφο του υπηρέτη στο κεφάλι; Τι κι αν τον φωνάζουν όλοι «Κις»; Όχι, δεν Εβραίος, δεν έχει καμιά σχέση με τον Σεφί και τη Ραχήλ και το πανδοχείο τους στη Βηθλεέμ…

(η συνέχεια στο βιβλίο…)

Τιμή βιβλίου: 4,95 ευρώ (τιμή προσφοράς)