Σε αυτό το τεύχος που είναι αφιερωμένο στον αγαπημένο μας
Άγιο Νεκτάριο μπορείς να διαβάσεις ακόμη:

 

Ήταν μεγαλομάρτυρας ο άγιος Νεκτάριος;

Πλήθος μεγάλο οι άγιοι μάρτυρες της Εκκλησίας μας. Ποικίλα τα βασανιστήρια που χρησιμοποιήθηκαν, προκειμένου να κάμψουν το φρόνημά τους. Φωτιές, ξίφη, σιδερένιοι τροχοί, μαχαίρια, αγχόνες… Άπειρες οι δαιμονικές ιδέες που ενέπνευσαν τον τρόπο αφανισμού τους. Είναι όμως και μερικά μαρτύρια πολύ δυσδιάκριτα και πολύ πιο βασανιστικά. (διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου εδώ)

Απλός, σπλαχνικός και ανεξίκακος
«Ήταν άνθρωπος ταπεινός, ούτε που τον έκανες για Δεσπότη! Γύριζε με το σκουφάκι, το μπαστουνάκι του… Έκανε παρέα με τους εργάτες, με τους Δημάρχους, με όλους! Να φανταστείς, ο ίδιος έφτιαχνε παντόφλες για τις καλογριές! Μια φορά ήρθε ένας διάκος…. (διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου εδώ)

 

Άγιος Νεκτάριος ο θαυματουργός
Ο Δεσπότης Πενταπόλεως Νεκτάριος, ο μετέπειτα ηγούμενος στο Μοναστήρι της Αγίας Τριάδος στην Αίγινα, ήταν Άγιος. Αμέτρητα θαύματα γίνονταν από τότε που ζούσε. Τα μάθαιναν οι Αιγινήτες και σταυροκοπιούνταν. Μόνο που τον έβλεπε κανείς, αισθανόταν πως ήταν θαυματουργός. Μα κι όταν ήταν ακόμα παιδί κι αργότερα νεαρός, η ζωή του ήταν τόσο ευάρεστη στον Θεό, που αξιωνόταν να ζει θαύματα, που ωφελούσαν και όλους τους γύρω του. (διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου εδώ)

Ο βίος του Αγίου Νεκταρίου
*Μπορείς επίσης να το δεις σε βίντεο πατώντας το σύνδεσμο: https://prostiniki.gr/agios-nektarios/

Καρδιά που λαχταρά τη θεία Λατρεία!

Είμαστε έτοιμοι να αδικηθούμε;

Ένας παγκόσμιος Άγιος

Ο Διευθυντής της αγάπης

Γράμμα στον άγιο Νεκτάριο

Και φυσικά…

→ Πρωτότυπα παιχνίδια, που θα ακονίσουν το μυαλό σου, και για συνταγή… απολαυστικές χειμερινές σαλάτες!