Ο Κώστας και η Λένα.

Δύο πορείες δυναμικές, συνυφασμένες με την αμφισβήτηση, την απόρριψη, τη διεκδίκηση, την αποδοχή.

Κι όμως! Μια ασυνήθιστη εργασία Λυκείου, ένα αναπάντεχο ταξίδι για την Πρωτεύουσα, μια δυνατή εμπειρία στη εντατική κι ένα βιβλίο με τσακισμένες σελίδες θ᾿ αλλάξουν τα πάντα.

Επειδή υπάρχουν στιγμές ανεκτίμητες που συγκλονίζουν την ψυχή. Στιγμές μοναδικές, από εκείνες που για να τις αδράξει κανείς, αρκούν μονάχα δυο λέξεις.

Απόσπασμα από το βιβλίο:

   Μια γενιά κολλημένη σε αμέτρητα «πρέπει», μια γενιά που στεκόταν εμπόδιο στην πρόοδο των νέων, όπως πίστευε. Μια γενιά που είχε μείνει απελπιστικά πίσω.

            Η Λένα σήκωσε απότομα το κεφάλι και κοίταξε με κάποια ένταση την καθηγήτρια στα μάτια συνεχίζοντας να μουντζουρώνει το θρανίο. Η καρδιά της χτυπούσε σαν τρελή στο στέρνο της.

  –      Λυπάμαι, παιδί μου, που τόσο καιρό δεν σε έχω πείσει για το αντίθετο, φάνηκε να παραδέχτηκε η φιλόλογος. Αγαπάς πολύ τα Μαθηματικά, το γνωρίζω. Πράγματι, έχουν μια μαγεία! Κι όσο περισσότερο τα κατακτάς, τόση περισσότερη αυτοπεποίθηση σου δίνουν. Η επίλυση δύσκολων μαθηματικών προβλημάτων αποτελεί ιδιαίτερη διανοητική πρόκληση…. Όμως και τ’ Αρχαία έχουν τη μαγεία τους. Κρύβουν κι αυτά διανοητικές προκλήσεις. Ας πούμε η ετυμολογία των λέξεων… Πώς προέκυψαν; Ποιες κοινωνικοπολιτικές συνθήκες διαμόρφωσαν το σημερινό λεξιλόγιο; Ακόμη και οι κανόνες γραμματικής σύνταξης προήλθαν από φιλοσοφημένα και αφηρημένα μυαλά…

 –      Δεν με πείθετε, κυρία! Εμένα με ενδιαφέρει το μέλλον! Δήλωσε η μαθήτρια σκύβοντας και πάλι πάνω στο θρανίο της σε μια ένδειξη διαμαρτυρίας. Ο πλούσιος καταρράκτης από τα μακριά, καστανά μαλλιά της κάλυψε το στραμμένο της πρόσωπο, ενώ το χέρι της συνέχισε να μουντζουρώνει.

 (… η συνέχεια στο βιβλίο)

Αξίζει να το διαβάσεις!

Σελίδες: 80

Τιμή: 5 €