«Πιστεύω…»

O Κυβερνήτης του κόσμου

“Ποιός κυβερνά τον κόσμο;…

Συχνά, οι ειδήσεις που ακούμε και η όλη κατάσταση γύρω μας κάνουν να αισθανόμαστε πιόνια στα χέρια των ισχυρών της γης. Οι μεγάλες δυνάμεις φαίνεται ότι ελέγχουν τα πάντα: την πολιτική εξουσία, την παγκόσμια αγορά, την κοινή γνώμη…

Επιπλέον, το ασυγκράτητο ρεύμα του κακού που κατακλύζει τον κόσμο φανερώνει την τρομακτική δύναμη του «κοσμοκράτορος του σκότους του αιώνος τούτου», του φθονερού διαβόλου, ο οποίος παρασύρει τούς ανθρώπους μακριά από τον Θεό, σε φοβερές παρεκτροπές και τραγικά αδιέξοδα. Τελικά, ποιός κυβερνά τον κόσμο;…”

διαβάστε εδώ τη συνέχεια του άρθρου

 

Ο Αμέτ (αληθινή ιστορία)

“Ήταν μικρούλης, βρώμικος, περίπου ξυπόλητος, με δυο μπλούζες με απροσδιόριστο χρώμα, τη μία πάνω στην άλλη, κι είχε σφιγμένο το φαρδύ του παντελόνι μ΄ένα σκοινί. Το κεφαλάκι του κουρεμένο, γεμάτο σημάδια από ουλές, παλιές και καινούργιες.

Τον είδε η καθηγήτρια, κυρία Ζάχου, το πρωί έκπληκτη, να τρέχει δίπλα στους μεγάλους της Γ΄, στη Γυμναστική…”

Διαβάστε τη συνέχεια του παραπάνω άρθρου στο περιοδικό «Προς τη Νίκη».

 

Ο Βασιλιάς, οι αυλικοί και ο οδοκαθαριστής

“Ήταν γραμματισμένος και μάλιστα από τους καλύτερους του βασιλείου. Το όνειρό του ήταν να γίνει αυλικός. Αγαπούσε τη δόξα των αυλικών, αγαπούσε, όμως, περισσότερο το βασιλιά του. Φανταζόταν τον εαυτό του στο παλάτι του βασιλιά και χαιρόταν με την ιδέα ότι κάποτε θα μπορεί να είναι κι εκείνος κοντά του.

Κάποτε ο βασιλιάς τον κάλεσε στο παλάτι.

«Ήρθε η ώρα!», σκέφτηκε ο γραμματισμένος και έτρεξε χωρίς αναβολή.”

διαβάστε εδώ τη συνέχεια του άρθρου

 

Στο τεύχος Μαΐου θα βρεις ακόμη:

  • Το θυμίαμα
  • Πόντος – “Καμίαν κι ανασπάλω σε”
  • Δεν είναι μόνο ό,τι δηλώνει ο Πνευματισμός

..κι άλλα ακόμη άρθρα καθώς και μια καταπληκτική συνταγή!