Καθώς ξημέρωνε η Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου, πέταξε για τον ουρανό η ψυχή του εκλεκτού θεολόγου και πολυγραφότατου συγγραφέα Νικολάου Π. Βασιλειάδη.

Ο Νικόλαος Π. Βασιλειάδης (1927-2016) καταγόταν από την κατεχόμενη Κύπρο — το χωριό Άχνα της επαρχίας Αμμοχώστου — και υπήρξε ένα από τα ιδρυτικά μέλη της Αδελφότητος Θεολόγων «Ο ΣΩΤΗΡ».

Αναδείχθηκε πράγματι «δυνατός ἐν ἔργῳ καί λόγῳ». Συνέγραψε πολλά θεολογικά, δογματικά, ερμηνευτικά και απολογητικά έργα. Είχε ιδιαίτερη αγάπη προς τη νεότητα, την οποία προσπάθησε με κάθε τρόπο να ενισχύσει. Έγραψε πολλά βιβλία σχετικά με νεανικά θέματα – κάποια από αυτά βασισμένα σε αλληλογραφία του με νέους. Σημαντικότατη ήταν και η συμβολή του στο νεανικό περιοδικό «Προς τη Νίκη», του οποίου υπήρξε επί σειρά ετών και μέχρι τις τελευταίες του ημέρες Διευθυντής Σύνταξης, ενώ αρθρογραφούσε σε αυτό από την αρχή της κυκλοφορίας του.

Ήταν θερμός πατριώτης με ιδιαίτερη αγάπη προς τη μαρτυρική πατρίδα του, την Κύπρο, και βραβεύθηκε με έπαινο από την Ακαδημία Αθηνών για το βιβλίο «Εθνομάρτυρες του Κυπριακού Έπους 1955-59». Επίσης, τιμήθηκε για την όλη θεολογική προσφορά του από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος με το Χρυσό Σταυρό του Αποστόλου Παύλου και από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου με το Μετάλλιο του Αποστόλου Παύλου.

Η εξόδιος Ακολουθία του θα ψαλεί την Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου, 12μ., στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Πευκακίων (οδ. Ασκληπιού).

Ας είναι αιωνία η μνήμη του!