Έφτασε και στα δικά μου χέρια το τεύχος Σεπτεμβρίου του «Προς τη Νίκη». Διάβασα αρκετά από τα άρθρα του και μου έκαναν ιδιαίτερη εντύπωση τα παρακάτω:

  • Το θαύμα στην Αφρική με τα φίδια που επιτέθηκαν σε ένα παιδί κι έφυγαν αμέσως μόλις ο μικρός έκανε με πίστη το σημείο του Σταυρού (Τον έσωσε ο Σταυρός – αληθινή ιστορία, σελ. 294)
  • Τα όσα έγραψαν οι αναγνώστες του «Προς τη Νίκη» σχετικά με την οικογένεια και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει (Η οικογένειά μου είναι μια ανοιχτή αγκαλιά -2014: Διεθνές έτος αφιερωμένο στην οικογένεια, σελ. 306) 
  • Η θαυμαστή εμφάνιση της Παναγίας στον Γέροντα Γεώργιο Χατζηγιώργη, τον Αθωνίτη, όταν αυτός ήταν μικρός μαθητής και προσευχόταν στην Βασίλισσα του Ουρανού να τον βοηθήσει να μάθει γράμματα (Έχω γράψιμο!, σελ. 311)
  • Η πρωτότυπη επιστημονική έρευνα για το πως τηγανίζονται πατάτες στο διάστημα, με σπουδαίες εφαρμογές στην βιομηχανία των τροφίμων και την πυροπροστασία των διαστημοπλοίων (Ελληνική συνταγή για «διαστημικές» τηγανητές πατάτες, σελ. 318).
  • Η διδακτική ιστορία (Γέφυρες η φράχτες;, σελ. 304) που φανερώνει πως η αγάπη γεφυρώνει το χάσμα που προκαλεί ο εγωισμός…

… τώρα το μόνο που μένει είναι να δοκιμάσω τη συνταγή «Παραδοσιακή τυρόπιτα με χειροποίητο φύλλο» (σελ. 320). Γιατί πραγματικά οι συνταγές του «Προς τη Νίκη» γίνονται ανάρπαστες!

Αλέξανδρος

 

Αν θέλεις να γραφτείς συνδρομητής στο περιοδικό «Προς τη ΝΙΚΗ»
στείλε τώρα email με το ονοματεπώνυμο και τη διεύθυνση σου
στο prostiniki@yahoo.gr
ή πάρε τηλέφωνο στο 210-3608533 &210-3624296.
(Ετήσια συνδρομή εσωτερικού: 12 ευρώ)