ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!

 

Ένα ξεχωριστό αφιέρωμα μας παρουσιάζει το τεύχος Απριλίου του «Προς τη Νίκη»: ΚΥΡΙΑΚΗ – ΗΜΕΡΑ ΚΥΡΙΟΥ

Ένα θέμα κατ΄ εξοχήν επίκαιρο αφου για πρώτη φορά στον τόπο μας ύστερα από 1700 χρόνια επιχειρείται η κατάργηση της αργίας της Κυριακής! Νομίζω λοιπόν ότι όλοι οφείλουμε να διαβάσουμε αυτό το αφιέρωμα και να γνωρίσουμε βαθύτερα τη σημασία και την αξία της Κυριακής. Διότι ἡ ἡμέρα τῆς Κυριακῆς εἶναι «ἡ εὐλογία τοῦ Θεοῦ στή γῆ, τό χαμόγελο τῶν ἀγγέλων… Κανένας δέν ἔχει δικαίωμα νά μᾶς τήν ἀμφισβητήσει, νά μᾶς τή στερήσει, ὅσο κι ἄν μᾶς πολεμήσει. Εἶναι δῶρο θεϊκό γιά μᾶς».

Εξαιρετικά χρήσιμα όσα διάβασα στο Περιοδικό. Σημείωσα μερικά για να σου προτείνω:

  • «Ἡμέρα Κυριακή»: Το πρώτο άρθρο μας εξηγεί με συντομία και σαφήνεια γιατί η Κυριακή είναι ημέρα ιερή και αγία…
  • «Θά ἔρθω στίς 10.30!» (γεγονός): Ένα αληθινό γεγονός που δείχνει τί μπορεί να καταφέρει ένας πιστός νέος όταν ομολογεί με παρρησία και σταθερότητα αυτό που πιστεύει…
  • Προφάσεις…: Γιατί πολλοί δεν εκκλησιάζονται;… Ποιές είναι συνήθως οι δικαιολογίες που προβάλλουν;… Το άρθρο δίνει σύντομες και πειστικές απαντήσεις σε συνηθισμένες προφάσεις που κρατούν μερικούς μακριά από την Κυριακάτικη θεία Λειτουργία.
  • Βυζαντινή Μουσική, ἡ μουσική τῆς Ἐκκλησίας: Ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο που μας φέρνει πιο κοντά στους εκκλησιαστικούς ύμνους και την μουσική τέχνη που προκαλεί παγκόσμιο θαυμασμό και παρακινεί πολλούς νέους ανθρώπους να την σπουδάσουν…
  • Ο διδάσκαλος του Γένους μας, ιεραπόστολος και μάρτυρας άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός τόνιζε διαρκώς την σημασία της αργίας της Κυριακής και κατόρθωσε να καταργήσει τα παζάρια που είχαν επιβάλλει οι Εβραίοι… Διάβασε τί ακριβώς έλεγε στο άρθρο «Να χαιρώμεθα πάντοτε, μά περισσότερον τήν Κυριακήν». Ο λόγος του είναι σήμερα κατ’ εξοχήν επίκαιρος.

Ειδικά το τεύχος αυτό δεν αρκεί να το διαβάσεις. Είναι απαραίτητο να το προτείνεις και σε άλλους. Το θέμα είναι επείγον και μας αφορά όλους!

 

Αν θέλεις να γραφτείς συνδρομητής στο περιοδικό «Προς τη ΝΙΚΗ»
στείλε τώρα email με το ονοματεπώνυμο και τη διεύθυνση σου
στο prostiniki@yahoo.gr
ή πάρε τηλέφωνο στο 210-3608533 &210-3624296.
(Ετήσια συνδρομή εσωτερικού: 12 ευρώ)