Κρατώ στα χέρια μου το τεύχος «Προς τη Νίκη» του Σεπτεμβρίου.

Το ξεφυλλίζω.

Το πρώτο που ελκύει το ενδιαφέρον μου είναι η αληθινή ιστορία με το «Χειροπιαστό θαύμα». Ρεαλιστικό, συγκινητικό, ελπιδοφόρο…

Γυρίζω τις σελίδες στα «Ιστορικά σημειώματα». Πάντοτε με εντυπωσίαζαν τα πολεμικά γεγονότα. Προσωπικά δεν ήξερα τίποτα για τη ναυμαχία της «Έλλης» στα Δαρδανέλλια και ειλικρινά θαύμασα την πίστη και την γενναιοψυχία των Ελλήνων.

Πράγματι είναι «Πανίσχυρο όπλο» ὁ Σταυρός του Κυρίου που βοήθησε και τότε στη ναυμαχία τους Έλληνες αλλά δεν παύει να ενισχύει και τον καθένα μας στην καθημερινή  μας ζωή, όπως μας υπενθυμίζει το εισαγωγικό άρθρο.

Ξεχωριστή μου φάνηκε επίσης η ζωντανή μαρτυρία της Φιλιώς Χαϊδεμένου που αναφέρεται στο άρθρο για τα «90 χρόνια από τη Μικρασιατική καταστροφή».

Ευχάριστη έκπληξη και το ένθετο με την «Ξενάγηση στο νέο μουσείο Ακρόπολης». Θα το φυλάξω να το έχω μαζί μου όταν το επισκεφθώ. Φαίνεται ότι είναι ένας πολύ καλός και σύντομος ξεναγός.

Έμειναν βέβαια κι άλλα άρθρα για να διαβάσω αλλά διακόπτω εδώ προς το παρόν. Είναι ώρα για …ύπνο και ὁ Ύπνος είναι υγεία, όπως μας πληροφορεί η ενδιαφέρουσα στήλη «Η σελίδα της υγείας».

 

Καλή μελέτη και σε σας!

Τ.