Το πρώτο τεύχος του περιοδικού για το 2012 ξεκινάει μ’ ένα ελκυστικό εξώφυλλο για όλους τους νέους, οι οποίοι στην πλειοψηφία τους αγαπούν τα παιχνίδια στα χιόνια. Συνοδευόμενο από μια ευχή για καλή χρονιά προσελκύει τον αναγνώστη να το διαβάσει.

  • Στη δεύτερη σελίδα η εικόνα των Τριών Ιεραρχών, μαζί με την υπενθύμιση για τη γιορτή τους στις 30 Ιανουαρίου, δείχνει το χριστιανικό περιεχόμενο του περιοδικού.
  • Ένα ενδιαφέρον άρθρο στην επόμενη σελίδα, με τίτλο «Κάτι πρέπει ν’ αλλάξει», το οποίο αναφέρεται στη νέα χρονιά, κατά την ο οποία ο καθένας μας πρέπει ν’ αλλάξει προς το καλύτερο, είναι ένα άρθρο που ο αναγνώστης δεν πρέπει να χάσει.
  • Στη συνέχεια το άρθρο με τίτλο «Καλή… η τύχη» αναφέρεται σε ένα ζήτημα που προβληματίζει πολλούς νέους. Το άρθρο «Ο βιολιστής του δρόμου», χωρίς να έχει πολύ ελκυστικό τίτλο, αξίζει να το διαβάσει ο αναγνώστης μέχρι τέλους, για να καταλάβει το βαθύτερο νόημά του.
  • Το επόμενο άρθρο με τίτλο «Ματιές σε δύο εφηβικά δωμάτια» είναι κατά τη γνώμη μου στα καλύτερα αυτού του τεύχους. Δείχνει την αντίθεση μεταξύ ενός καθημερινού παιδιού και ενός Χαρούμενου Αγωνιστή. Ακολουθούν δύο ενδιαφέροντα άρθρα «Αντιδρώ στο ξενύχτι» και «Η βερυκοκιά». Το πρώτο αναπτύσσει ένα θέμα που προβληματίζει έντονα, κυρίως τα παιδιά του Λυκείου, ενώ το δεύτερο δείχνει τι καταφέρνει κάποιος με αληθινή πίστη.
  • Έπειτα μαθαίνουμε για τον Άγιο Αντώνιο μέσω του ευαγγελικού αναγνώσματος του Αποστόλου Λουκά.
  • Υπάρχει επίσης και η πρόσκληση για ένα διαγωνισμό του περιοδικού.

Συνεχίζει με κάποια ενημερωτικά κυρίως άρθρα. Τέλος, διάφορες χειροτεχνίες, θέματα για μικρότερους αναγνώστες, συνταγή μαγειρικής και με διάφορα παιχνίδια παρατηρητικότητας κλείνει το τεύχος του Ιανουαρίου.

Λευτέρης Χ.,

“Χ.Α. Αγίας Παρασκευής”