Το τεύχος του Δεκεμβρίου του περιοδικού «Προς τη Νίκη», το οποίο κυκλοφόρησε προ ολίγων ημερών, είναι αφιερωμένο στη Γέννηση του Κυρίου μας και στην Ειρήνη που έφερε Αυτός στον κόσμο.

Αρχικά, θα εντυπωσιαστείτε από μία Χριστουγεννιάτικη Βυζαντινή Εικόνα στο εξώφυλλο του περιοδικού και θα μάθετε μέσω από αυτήν Μεγάλες Αλήθειες για τη Γέννησή Του. Έπειτα, με ένα γρήγορο ξεφύλλισμα θα δείτε τους ελκυστικούς τίτλους των διάφορων κειμένων, οι οποίοι θα σας προκαλέσουν να τα διαβάσετε σε συνδυασμό με ολοζώντανες εικόνες. Ας δούμε, λοιπόν, με λίγα λόγια μερικά από αυτά τα υπέροχα κείμενα!

  • Ανοίγοντας στην πρώτη σελίδα του περιοδικού, θα συναντήσετε ένα γλυκύτατο ποίημα που από πίσω από τα απλά του λόγια κρύβει ένα βαθύ και ευρύ νόημα! Αναφέρεται στον πόθο κάθε Χριστιανού την ημέρα των Χριστουγέννων, δηλαδή η καρδιά του (κάθε Χριστιανού), να γίνει η φάτνη που ”θα γεννηθεί και θα αναπαυθεί ο Χριστός!”. Ωστόσο, Εκείνος ”δυσκολεύεται πολύ” μέχρι να βρει μία καρδιά τόσο αγνή για ”να γεννηθεί” και αυτό είναι και ”το παράπονό Του”. Επομένως, αυτό είναι κάτι που πρέπει να προβληματίσει τον καθένα από εμάς: ”Είναι η καρδιά μας τόσο αγνή και καθαρή, ώστε να εγκατασταθεί ο Χριστός;”.
  • Έπειτα, θα έχετε τη μοναδική ευκαιρία να γνωριστείτε με την Αγία Βαρβάρα, η οποία μαρτύρησε για τον Χριστό κατά την περίοδο που αυτοκράτορας ήταν ο Διοκλητιανός. Θα αναγνωρίσετε το ορθό ιδανικό της ζωής κατά το οποίο πρέπει να ομολογούμε  με οποιονδήποτε τρόπο την πίστη μας όταν οι περιστάσεις ζητούν αυτό.
  • Ύστερα, μπορείτε να δείτε το λόγο για τον οποίο επικρατεί η σκιά του πολέμου στη γη και γιατί ”καταδιώκεται η ειρήνη”. Πρέπει να θυμόμαστε πως ο ίδιος ο Χριστός είναι η Ειρήνη. Ήταν και το μήνυμα που κήρυξε σ’ όλο τον κόσμο. Επίσης, για να ”ανθίσει το λουλούδι της ειρήνης” παντού, πρέπει να πάψουμε να είμαστε εγωκεντρικοί και να δείχνουμε έμπρακτη αγάπη στον πλησίον μας.
  • Ύστερα, θα έχετε τη δυνατότητα να παρακολουθήσετε ένα θαύμα της Αγίας Φιλοθέης σε ένα οικοτροφείο της Θεσσαλονίκης, απόδειξη ότι οι Άγιοι ακούν τις προσευχές των ανθρώπων.
  • Μετά, θα γνωρίσετε την πραγματική μαγεία των Χριστουγέννων. Χριστούγεννα σημαίνει έμπρακτη αγάπη, καλοσύνη και ταπείνωση, όπως μας έδειξε και ο ίδιος ο Χριστός και όχι να ζητάμε υλικά αγαθά, όπως δώρα τα οποία είναι ευτελή μπροστά στις παραπάνω αρετές.
  • Τέλος, θα δείτε κάποιες Χριστουγεννιάτικες χειροτεχνίες και συνταγές, ακόμα και διάφορες σπαζοκεφαλιές, οι οποίες θα σας διασκεδάσουν αφάνταστα!

Καλή διασκέδαση και Χρόνια Πολλά για τις Άγιες Ημέρες που έρχονται…!

Παύλος Ρ.,

“Χ.Α. Περιστερίου”