“…Μια φορά κι έναν καιρό σ’ έναν μακρινό και όμορφο και χιώτικο και κατασκηνιώτικο τόπο, δύο παρέες συναντήθηκαν με το Χριστό μας!

Η πρώτη, γνωστή ως Χελιδόνια, ήταν “Στη σκέπη της Παναγίας μας” και ευωδίαζε από το ξεχωριστό άρωμα των χαριτωμένων ανεμώνων και των ταπεινών κυκλάμινων.

Η δεύτερη παρέα, οι Χαρούμενες Αγωνίστριες, ανακάλυψαν την “Ελλάδα μας, το φως της Γης”, κι αποφάσισαν να την κρατήσουν Αναστημένη, Ισχυρή, Αγωνιστική κι Ολόφωτη!

Εκεί λοιπόν, οι δυο παρέες έπαιζαν πολλά παιχνίδια, τραγουδούσαν, έφτιαξαν νοστιμότατες κατασκευές, γνώρισαν νέους τόπους, ψυχαγωγήθηκαν, ταξίδεψαν στην Ιστορία, αντάμωσαν με το Νέφος Νεομαρτύρων και χάρηκαν όλα αυτά επειδή ήταν πολύ πολύ δεμένες!

Και σαν να μην έφτανε αυτό, πολλοί που δεν ανήκαν σε αυτές τις δύο παρέες, αναρωτώμενοι ποιο ειναι το μυστικό που τις κάνει να’ναι πάντα τοοόσο χαρούμενες, έτρεξαν απ’όλα τα μήκη και πλάτη της γης σε αυτόν τον ευλογημένο τόπο για να το βρουν! Κι όχι, δεν ήταν μόνο το δυναμωτικό φαγητό που ετοίμαζαν οι καλές τους κυρίες! Ήταν κάτι άλλο, πιο βαθύ! Το μυστικό της ευτυχίας τους ήταν όσα μάθαιναν εκεί για το Χριστό και την Ελλάδα μας και τ’ ότι μέρα με τη μέρα τ’αγαπούσαν πιο πολύ! Φεύγοντας από εκείνον τον ευλογημένο τόπο, αποφάσισαν να πουν το μυστικό τους σ’ολόκληρο τον κόσμο για να μπορέσουν όλοι οι άνθρωποι να βρουν την πραγματική ευτυχία!

Κι έτσι, έζησαν εκείνες καλά κι ο υπόλοιπος κόσμος που ανακάλυψε το μυστικό τους ακόμη καλύτερα!”