Την Κυριακή 20 Μαρτίου 2011 τιμήσαμε το Αιγαίο μας σε μια εθνική γιορτή με αιγαιοπελαγίτικη αύρα απ’την αρχή ως το τέλος!

Η αίθουσα της ΓΕΧΑ κατάμεστη και εμείς πιο ενθουσιασμένοι από όλους! Ο νεαρός εισηγητής μας θύμισε ότι δεν πρέπει να ξεχνάμε τη σημασία του Αιγαίου μας ιδιαίτερα σε περιόδους που πολλοί το επιβουλεύονται και απαξιώνουν τη σημασία των εθνικών γιορτών.

Τα Χελιδόνια απήγγειλαν με πολύ ενθουσιασμό ποιήματα για την Κυρά του γένους και τους ήρωες του 1821!

Στη συνέχεια είδαμε τον Κωνσταντίνο Κανάρη ως υπουργό πλέον να αποπληρώνει στο ακέραιο το χρέος προς τον Αυστριακό που τον είχε ειρωνευτεί ότι “δεν έχετε κράτος!”.

Ταξιδέψαμε στο ναυτικό αγώνα με ένα υπέροχο ιστορικό οδοιπορικό και ακολούθησε το θεατρικό από τη ζωή της Μαντώς Μαυρογένους με την ίδια να ξεσηκώνει τους Μυκονιάτες, να δίνει τα πάντα για την πατρίδα και να πεθαίνει πάμφτωχη και ξεχασμένη όπως μας συμπλήρωσαν οι συγκινητικές εικόνες στο τέλος του σκετς!

Ο ομιλητής στο τέλος της γιορτής μας έδωσε ως κατακλείδα την πιο σημαντική απάντηση σε όλους αυτούς που λένε ότι πρέπει να παραχωρούμε τα δικαιώματά μας σε βραχονησίδες και υφαλοκρηπίδα ως ένδειξη καλής γειτονίας και χριστιανικής ανεκτικότητας!

Ήταν μια λεβέντικη γιορτή που βγήκε απ’την καρδιά μας!

Φύγαμε με την καρδιά αναπτερωμένη και τη βεβαιότητα ότι το Αιγαίο θα μείνει ΕΛΛΗΝΙΚΟ!