Ήλθε στα χέρια μας το 1Ο τεύχος του «Προς τη Νίκη» για το 2011 γεμάτο ευχές για τη νέα χρονιά και ωραία πνευματικά μηνύματα που μας καλούν σε αποφάσεις και αγώνες!

Από το πλούσιο περιεχόμενό του σου προτείνω…

  • «Το τέλος» (σελ.6-7): Ποιος είναι ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος στον κόσμο; Διάβασε την απάντηση που έδωσε στον πάμπλουτο Κροίσο ο Σόλωνας και πώς δικαιώθηκε για τη σοφία και τη σύνεσή του.
  • «Μυστικά μεγάλων ανδρών» (σελ. 11): Ένας από τους μεγαλύτερους και εξοχότερους άνδρες στην παγκόσμια ιστορία, ο Βενιαμίν Φραγκλίνος, Πρόεδρος της Αμερικής, αποκαλύπτει το μυστικό της επιτυχίας του…
  • Εσύ γνωρίζεις τους Τρεις Ιεράρχες; Είναι οι Άγιοι των μαθητών και των δασκάλων, οι Άγιοι των Ελλήνων, οι Άγιοι όλων των ανθρώπων. Τον μήνα Ιανουάριο τους τιμούμε ιδιαιτέρως. Διάβασε το άρθρο «Οι δικοί μας Άγιοι» (σελ. 16-17) και θα τους γνωρίσεις ακόμα καλύτερα!
  • Τι σχέση μπορεί να έχει το φεγγάρι με την ΕΜΥ (Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία); Διάβασε το άρθρο «Του Γενάρη το φεγγάρι ήλιος της ημέρας μοιάζει» (σελ. 26-27) και θα μάθεις πώς μπορείς να προβλέπεις τον καιρό χωρίς να παρακολουθείς τα δελτία της ΕΜΥ. Κάτι ήξεραν και οι παλιοί…
  • Και πριν πάς στην τελευταία σελίδα με τους διαγωνισμούς και τους γρίφους διάβασε το παραμύθι «Στο λιονταροπαλάτι» (σελ. 30-31). Διδακτικό για μικρούς και μεγάλους!

Καλή μελέτη!