Ιανουάριος 2011

Ήλθε στα χέρια μας το 1Ο τεύχος του «Προς τη Νίκη» για το 2011 γεμάτο ευχές για τη νέα χρονιά και ωραία πνευματικά μηνύματα που μας καλούν σε αποφάσεις και αγώνες!

Από το πλούσιο περιεχόμενό του σου προτείνω…

 • «Το τέλος» (σελ.6-7): Ποιος είναι ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος στον κόσμο; Διάβασε την απάντηση που έδωσε στον πάμπλουτο Κροίσο ο Σόλωνας και πώς δικαιώθηκε για τη σοφία και τη σύνεσή του.
 • «Μυστικά μεγάλων ανδρών» (σελ. 11): Ένας από τους μεγαλύτερους και εξοχότερους άνδρες στην παγκόσμια ιστορία, ο Βενιαμίν Φραγκλίνος, Πρόεδρος της Αμερικής, αποκαλύπτει το μυστικό της επιτυχίας του…
 • Εσύ γνωρίζεις τους Τρεις Ιεράρχες; Είναι οι Άγιοι των μαθητών και των δασκάλων, οι Άγιοι των Ελλήνων, οι Άγιοι όλων των ανθρώπων. Τον μήνα Ιανουάριο τους τιμούμε ιδιαιτέρως. Διάβασε το άρθρο «Οι δικοί μας Άγιοι» (σελ. 16-17) και θα τους γνωρίσεις ακόμα καλύτερα!
 • Τι σχέση μπορεί να έχει το φεγγάρι με την ΕΜΥ (Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία); Διάβασε το άρθρο «Του Γενάρη το φεγγάρι ήλιος της ημέρας μοιάζει» (σελ. 26-27) και θα μάθεις πώς μπορείς να προβλέπεις τον καιρό χωρίς να παρακολουθείς τα δελτία της ΕΜΥ. Κάτι ήξεραν και οι παλιοί…
 • Και πριν πάς στην τελευταία σελίδα με τους διαγωνισμούς και τους γρίφους διάβασε το παραμύθι «Στο λιονταροπαλάτι» (σελ. 30-31). Διδακτικό για μικρούς και μεγάλους!

Καλή μελέτη!

Γίνε συνδρομητής στο «Προς τη Νίκη»!

Facebooktwitterpinterestmail

One thought on “Ιανουάριος 2011

 • 25 Ιανουαρίου 2011, 09:26
  Permalink

  Χρόνια πολλά και καλή χρονιά!

  Είμαι 28 ετών έχω δική μου οικογένεια και θα ήθελα 2 πράγματα:

  1. Το περιοδική ”προς τη Νίκη” που έχω χρόνια να το πάρω. Στείλτε μου παρακαλώ τη διαδικασία για τη συνδρομή.
  2. Τη συνταγή της νηστίσιμης πραλίνας (σαν μους) που τρώγαμε στην κατασκήνωση χαρούμενο ακρογιάλι στη Μάκρη Έβρου. 6 χρόνια, υπέροχα καλοκαίρια στην κατασκήνωση μου έχει μείνει η γεύση στο στόμα.

  Σχολιάστε
Διάβασε τους κανόνες σχολιασμού!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *