Προς τη Νίκη Ιουλίου
Νεανικό, πρωτότυπο, ξεκούραστο, οικοδομητικό…

Δεν ξέρω πως αλλιώς να περιγράψω το «Προς τη Νίκη» του Ιουλίου. Στ’ αλήθεια καθώς το διάβαζα αισθάνθηκα να είναι μια πνευματική όαση μέσα στον καύσωνα της αμαρτίας…

Δεν ξέρω και ποια άρθρα να σου προτείνω. Πραγματικά αξίζει να τα διαβάσεις ΟΛΑ! Ας γράψω κάποια που μου έκαναν ιδιαίτερη εντύπωση:

  • Γιατί οι γυναίκες να μην γίνονται ιερείς; Γιατί δεν επιτρέπεται να πάνε στο Άγιον Όρος; Τελικά μήπως η θέση της γυναίκας είναι υποβαθμισμένη στο χριστιανισμό;

Διάβασε το άρθρο «από το αποστολικό ανάγνωσμα της εορτής της Αγίας Παρασκευής» (σελ. 230-231) αλλά και τη σελίδα «εσείς κι εγώ» (σελ. 242-243). Θα καταλάβεις πόσο εξύψωσε τη γυναίκα ο Χριστός και θα σου λυθούν πολλές σχετικές απορίες.


  • Πως κατασκευάζουν τα σπίτια τους οι Εσκιμώοι; Πόση ώρα χρειάζονται; Καλά, δεν κρυώνουν αυτοί οι άνθρωποι μέσα στα χιονόσπιτά τους;  :roll:

Διάβασε το άρθρο ΙΓΚΛΟΥ: ΣΠΙΤΙΑ ΑΠΟ… ΧΙΟΝΙ (σελ. 234-235)! Θα μάθεις πολλά…


  • Γνωρίζεις τον Axil Kallist από τη Χαβάη; Είναι ένα 9χρονο «παιδί-φιλόσοφος», όπως τον έχουν ονομάσει, ο οποίος παρά το νεαρό της ήλικίας του αναλαμβάνει εντυπωσιακές πρωτοβουλίες για την παγκόσμια ειρήνη.

Διάβασε το άρθρο Ο ΜΙΚΡΟΤΕΡΟΣ ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ (σελ. 239)!


  • Η κατασκήνωση πλησιάζει… Αν ακόμη το σκέπτεσαι… διάβασε το διήγημα ΔΗΛΩΝΩ ΑΝΑΠΟΦΑΣΙΣΤΟΣ (σελ. 226-227) …καί τρέξε αμέσως για να δηλώσεις συμμετοχή!
  • Και φυσικά μην παραλείψεις να διαβάσεις τις θαυμάσιες ιστορίες από τη ζωή του προφήτη Ηλία (σελ.219), της αγίας Μακρίνας (σελ. 224-225) και του αγίου Ιωάννη Μαξίμοβιτς, ενός σύγχρονου Αγίου που τιμάται ιδιαιτέρως από τους ορθοδόξους πιστούς της Αμερικής και όχι μόνο…

Αν θέλεις να γραφτείς συνδρομητής στο περιοδικό «Προς τη ΝΙΚΗ»

στείλε email με το ονοματεπώνυμο και τη διεύθυνση σου

στο prostiniki@yahoo.gr

τώρα!

(Ετήσια συνδρομή:12 ευρώ)