-Φίλε μου, διάβασα το τεύχος Μαρτίου του αγαπημένου «Προς τη Νίκη», με πολλή χαρά…

-Και γιατί ένιωσες χαρά;

– Μα είναι να ρωτάς με ποιά χαρά; …. Τη χαρά για το μήνυμα του Ευαγγελισμού: Διάβασε κι εσύ το Ευαγγέλιο του Ευαγγελισμού και θα το νιώσεις: «Χαίρε, κεχαριτωμένη. ο Κύριος μετά σου» (Λουκ.  α’, 28). Της το είπε ο αρχάγγελος Γαβριήλ!

Είναι κι η διπλή γιορτή! Χαίρεται κι η Πατρίδα μας διότι τα παλικάρια της θυσίασαν τη ζωή τους δοξολογώντας το Θεό;…  Δε διάβασες για το τέλος του Αλέξανδρου Υψηλάντη;  Γράφει με τι ηρωικές πράξεις φτάσαμε «Προς τη νίκη»!

Ήξερες ακόμη ότι στο αίτημα των Τούρκων για παράδοση του Μεσολογγίου, οι φρουροί απάντησαν: «Τα κλειδιά του Μεσολογγίου είναι κρεμασμένα στις μπούκιες των κανονιών».

Σκέφτηκες ποτέ γιατί και για ποιους κάνουμε παρέλαση; Μόνο για να μας χειροκροτήσουν οι δικοί μας; … Δύο σχολικές ιστορίες θα σε κατατοπίσουν πάνω στο θέμα!

-Να σου πω, φύγαμε για Μουσείο;

-Πάλι Μουσείο;

-Αυτό δεν είναι άλλο ένα Μουσείο. Αυτό είναι ένα …. άλλο Μουσείο! Αναλαμβάνω ξεναγός!

-Μα πώς;

-Με το τεύχος του Μαρτίου! 36 σελίδες έχει… το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο θα του ξέφευγε;

-Η αλήθεια είναι ότι ένας μικρός περίπατος χρειάζεται! Έπεσαν πολλά διαγωνίσματα στο σχολείο και το φροντιστήριο. Ξαναγράφουμε το Σάββατο! Αλήθεια, εσείς , συνήθως πότε γράφετε τα διαγωνίσματα στο φροντιστήριο;

-Κυριακή πρωί την ώρα της εκκλησίας.

-Σοβαρά; Και τι έκανες;

– Ό, τι έκανε κι ο συνομήλικός μας ο Γιώργος στην αληθινή ιστορία «Ένας φτάνει». Είπα: Διαγώνισμα στο φροντιστήριο την ώρα της εκκλησίας; Ευχαριστώ, δε θα πά(ρ)ω ! Αφού κάθε Κυριακή πρωί είμαι καλεσμένος στο Μεγάλο Τραπέζι! Είναι θέμα προτεραιότητας!

Δαβίδ