Το Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2022 οι «Χαρούμενοι Αγωνιστές» Λαμίας πραγματοποίησαν μια καταπληκτική εκδρομή σε περιοχές της βόρειας Εύβοιας, αλλά και στη Χαλκίδα.

Η εκδρομή ξεκίνησε νωρίς το πρωί με αναχώρηση από τη Χριστιανική Εστία. Στο λεωφορείο επικρατούσε ησυχία, μιας και οι περισσότεροι αναπλήρωσαν εκεί τον… «χαμένο» χρόνο από τον ύπνο τους. Μετά από ταξίδι περίπου μισής ώρας, φτάσαμε στο λιμανάκι της Γλύφας. Επιβιβαστήκαμε στο καράβι και έπειτα από λίγο αποβιβαστήκαμε στην Εύβοια και συγκεκριμένα στον Αγιόκαμπο.

Επόμενος σταθμός ήταν η Ιερά Μονή του Οσίου Δαβίδ. Εκεί αφού προσκυνήσαμε την Τίμια Κάρα του, ένας από τους πατέρες μάς αφηγήθηκε τον βίο του Οσίου και την ιστορία της μονής, αλλά και την περιπέτειά της και τη θαυμαστή διάσωσή της στις περσινές καταστροφικές πυρκαγιές. Στη συνέχεια αφού επισκεφθήκαμε το κελί του Αγίου Ιακώβου Τσαλίκη, φιλοξενηθήκαμε στο αρχονταρίκι της μονής όπου μας περίμενε καφές, μαζί με τα απαραίτητα εδέσματα.

Επόμενος προορισμός το χωριό Προκόπι και τον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννη του Ρώσου. Προσκυνήσαμε το άφθαρτο λείψανο του Αγίου και στη συνέχεια ακολούθησε το μεσημεριανό γεύμα μας στον Ξενώνα του Προσκυνήματος. Το οικογενειακό κλίμα της… «τραπεζαρίας μας», μας θύμισε έντονα την φετινή μας κατασκήνωση! Εκμεταλλευτήκαμε έπειτα την ευκαιρία και επισκεφθήκαμε το κοντινό Μουσείο Μικρασιατικού Πολιτισμού, όπου και ξεναγηθήκαμε.

Μετά από τον ελεύθερο χρόνο που ακολούθησε στην πλατεία έξω από τον ναό, επιβιβαστήκαμε στο λεωφορείο και ξεκινήσαμε με προορισμό την Χαλκίδα. Η συνεχόμενη βροχή που έπεφτε από το πρωί, δεν επηρέασε ούτε στο ελάχιστο το ηθικό μας. Κάτω από αυτή, έλαβε χώρα ο καθιερωμένος αγώνας ποδοσφαίρου σε ιδιωτικό γήπεδο μέσα στην πόλη.

Είχε φτάσει όμως η ώρα της επιστροφής. Φυσικά, η διασκέδαση δεν σταμάτησε εκεί, μιας και καθ’όλη τη διάρκεια της διαδρομής, το λεωφορείο πλημμύρισε από τραγούδια, γέλια, παιχνίδια και φωνές. Εκδρομές σαν αυτή φέρνουν όλους εμάς τους κατασκηνωτές πιο κοντά μεταξύ μας, αλλά και με τον Ύψιστο, διότι τέτοιες δράσεις έρχονται εις πέρας με την ευλογία Του και ο πατρικός Του μανδύας, βρίσκεται μαζί μας ανά πάσα στιγμή, όχι μόνο σε εκδρομές, αλλά και σε όλη μας τη ζωή…

 

Δείτε παρακάτω φωτογραφίες από την εκδρομή μας!!