Η επέτειος των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821, δεν θα μπορούσε να περάσει χωρίς μία μεγάλη εορταστική εκδήλωση από τις Ομάδες μας!
Στις 16 και 17 Οκτωβρίου οι ομάδες των Χαρούμενων Αγωνιστριών Αθήνας, μέσα από τη θεατρική παράσταση
«Στον δρόμο της θυσίας. Αγία Μαρία Καρατάσαινα»,
καταθέσαμε ευλαβικά την ευγνωμοσύνη μας στη μνήμη όλων εκείνων, γνωστών και άγνωστων ανδρών και γυναικών που θυσιάστηκαν για την Ελευθερία της πατρίδας μας.
Η Μακεδονία μας που ενσωματώθηκε στον εθνικό κορμό μετά τους Βαλκανικούς πολέμους (1912-13), έκανε αγωνιώδεις προσπάθειες να αποτινάξει τον τουρκικό ζυγό και να ζήσουν τα τέκνα της ελεύθερα. Σ’ αυτούς τους αγώνες οι Ελληνίδες γυναίκες παραστέκουν στον αγώνα των ανδρών, κρατούν άσβηστες τις αξίες του Έθνους και της Πίστης, ζουν τα γεγονότα και δρουν, θυσιάζονται για να μη γίνουν σκλάβες, συμπαραστέκονται και εμψυχώνουν τους πολεμιστές… ανατρέφουν τους αυριανούς ελεύθερους Έλληνες.
Τέτοιες ήταν οι γυναίκες της Μακεδονίας, όπως η Αγία Μαρία Καρατάσου και η Ζαφειράκαινα, που μαρτύρησαν κατά τον πιο τραγικό τρόπο για να μην αλλαξοπιστήσουν.
Αυτές οι μνήμες και τα άγια παραδείγματα που ζωντάνεψαν μπροστά μας ας γίνονται ΦΩΣ, που θα φωτίζει τις ψυχές των Ελλήνων του σήμερα και του αύριο και θα θερμαίνει την αγάπη στην ΕΛΛΑΔΑ μας!