Μένουμε σπίτι…πάρε κιθάρα! (4)

Θέλεις να προσθέσεις μία νότα στη ζωή σου;
Λείπει το μουσικό χαλί στις “έγκλειστες” ημέρες σου;
Ξεπηδά από μέσα σου μία έμπνευση που χρειάζεται να εκτονωθεί;
ΞΕΚΙΝΑΜΕ συστηματικά μαθήματα κιθάρας … από το μηδέν!
Μάθημα 4o: Το πρώτο τραγούδι!
1. Εναλλαγή συγχορδιών
2. το πρώτο τραγούδι 
Γιατί….. μένουμε σπίτι και…. λέμε κι ένα τραγούδι!
Γράψε τις απορίες σου στα σχόλια της ανάρτησης και θα λάβεις σύντομα την απάντηση!

Δες όλα τα μαθήματα!
Μένουμε σπίτι…πάρε κιθάρα!
Μένουμε σπίτι…πάρε κιθάρα! (2)
Μένουμε σπίτι…πάρε κιθάρα! (3)

 

Facebooktwitterpinterestmail

2 thoughts on “Μένουμε σπίτι…πάρε κιθάρα! (4)

 • 14 Μαΐου 2020, 22:40
  Permalink

  Χριστός Ανέστη και χρόνια πολλά ! Κυρία Μαρία η ιδέα σας να αρχίσετε αυτά τα διαδικτυακά μαθήματα είναι μοναδική ! Και αυτό γιατί όχι απλά αποκτούμε κάποιες βασικές γνώσεις στην κιθάρα αλλά μας δίνεται η ευκαιρία να μάθουμε πως παίζονται διάφορα χριστιανικά τραγούδια . Αυτό δεν είναι καθόλου απλό , ιδιαίτερα όταν κατακλυζόμαστε από πλήθος αντιχριστιανικών και βλάσφημων για τα ιδεώδη του Χριστού τραγούδια .
  Σαν ομαδάρχης σε κατασκήνωση θέλω η ενασχόληση με την κιθάρα να γίνει μέσο να αγαπήσουν και τα παιδιά τον Χριστό και τα χριστιανικό τραγούδια , που κρύβουν πλήθος νοημάτων και διδαγμάτων στους στίχους τους . Ένα τραγούδι που μου αρέσει ιδιαίτερα για τον όμορφο στίχο αλλά και το δυναμικό ρυθμό είναι το “Διάπυρη Προσευχή” στο οποίο έχει γράψει στίχους και μουσική ο Δημήτρης Σαντοριναίος ( έτσι γράφει στο δίσκο των Χαρούμενων Αγωνιστών που τυχαίνει να έχω ) . Θα με κάνατε λοιπόν χαρούμενο αν μπορούσατε να το διδάξετε στο πλαίσιο των μαθημάτων σας ,γιατί πιστεύω πως είναι ένα κομμάτι που τα αγόρια στο κατηχητικό και την κατασκήνωση θα αγκαλιάσουν και θα κάνουν κτήμα τους και πνευματικό εφόδιο !
  Με συγχωρείτε αν σας κούρασα , Χριστός ανέστη και πάλι και μπράβο για την υπέροχη αυτή πρωτοβουλία .

  Σχολιάστε
 • 17 Μαΐου 2020, 22:31
  Permalink

  Αληθώς ανέστη!
  Αρχικά, θα πρέπει να αναφέρω ότι η ιδέα δεν ήταν δική μου, αλλά των Χ.Α.. Εγώ απλώς δέχθηκα την όμορφη αυτή πρόταση. Όπως και να έχει όμως, ευχαριστούμε πολύ για τα όμορφα λόγια σας. Χαιρόμαστε ιδιαιτέρως που βοηθάμε στην πρώτη επαφή με αυτό το γλυκό όργανο, που συντροφεύει κάθε κατασκηνωτική περίοδο.
  Η πρότασή σας είναι πολύ όμορφη και μας πάει ένα βήμα παρακάτω! Το τραγούδι αυτό, που είναι όντως πολύ δυναμικό κι εμπνευσμένο, είναι λίγο πιο δύσκολο, καθώς συνδυάζει δύο ρυθμούς. Αυτό που ίσως θα μπορούσε να γίνει, είναι να το δουλέψουμε λίγο προς το τελευταίο μάθημα. Έτσι ώστε, αφού θα έχουμε ήδη κατακτήσει τους δύο βασικούς ρυθμούς σε ξεχωριστά μεταξύ τους τραγούδια, να περάσουμε στην εναλλαγή τους μέσα σε ένα τραγούδι!

  Ευχόμαστε άριστη πρόοδο στην εκμάθηση κιθάρας και στην επόμενη κατασκήνωση να μπορείτε να συνοδεύετε με ευκολία τα τραγουδια των παιδιών!

  Σχολιάστε
Διάβασε τους κανόνες σχολιασμού!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *