Πανάγαθε Κύριε,

γιά την αγαπημένη μας πατρίδα, την Ελλάδα, θερμή Σού στέλνουμε αυτή την ώρα την προσευχή μας.

Σε ευχαριστούμε και Σε δοξολογούμε για όσα καλά τής χάρισες μέχρι σήμερα. Την αξίωσες να γνωρίσει το άγιο θέλημά Σου, της έδωσες την ορθόδοξη πίστη και την προστατεύεις με την ακαταμάχητη δύναμη του Σταυρού Σου. Δεν σταματάς να επεμβαίνεις τις κρίσιμες στιγμές και να σώζεις το Έθνος μας από την καταστροφή.

Γι’ αυτό και τώρα, παντοδύναμε Θεέ μας, που διπλός κίνδυνος απειλεί τη μικρή μας πατρίδα, προστρέχουμε σε Σένα και πάλι. Από τη μια, μια θανατηφόρα επιδημία έχει εξαπλωθεί σε ολόκληρη την ανθρωπότητα. Από την άλλη, ο εχθρός απειλεί να εισβάλει από τα βόρεια σύνορά μας.

Το γνωρίζουμε, Κύριε, ότι για τις πολλές μας ανομίες επέτρεψες τον διπλό αυτόν πειρασμό. Προσπίπτουμε όμως στην αγαθότητά Σου και Σε ικετεύουμε· Συγχώρησέ μας και δώσε μας μετάνοια. Δες τα δάκρυά μας, δέξου τις προσευχές μας και ελέησέ μας. Περιόρισε την εξάπλωση της επιδημίας και λιγόστεψε τον χρόνο της δοκιμασίας μας, δίνοντας σε όλους και πάλι την ποθητή υγεία και την ειρήνη της ψυχής.

Κοίταξε ακόμη την αυτοθυσία των ηρωικών στρατιωτών μας και των κατοίκων των συνόρων μας και δώσε μας την τελική νίκη. Σώσε την πατρίδα μας από τις επιβουλές των εχθρών της και διάλυσε τα κακόβουλα σχέδια των ισχυρών της γης.

Συνέχισε, Κύριε, να μας δίνεις πλούσια την χάρη Σου και αξίωνε όλους τους Έλληνες να ζούμε σύμφωνα με το άγιο θέλημά Σου.  ΑΜΗΝ.