Την Κυριακή 9/2/2020 μαζευτήκαμε όλοι οι Χαρούμενοι Αγωνιστές Λυκείου στη ΓΕΧΑ Αγίας Παρασκευής για μία ξεχωριστή και «high-tech» ευκαιρία!

Μια συζήτηση με θέμα «Τεχνητή Νοημοσύνη και Δεδομένα», με ομιλητή τον κ. Γιώργο Γιαννακόπουλο ειδικό στην Τεχνητή Νοημοσύνη και μέλος του ΔΣ της Ελληνικής Εταιρείας Τεχνητής Νοημοσύνης.

Και από τη στιγμή που η συζήτηση αυτή αφορούσε την τεχνολογία, χρησιμοποιήσαμε και μεις λίγη από αυτή ώστε να την παρακολουθήσουν liveκαι να συμμετέχουν μέσα από το site οι ΧΑ Λυκείου ΟΛΗΣ της Ελλάδας!!!

Ο κ. Γιαννακόπουλος μας εξήγησε τί είναι η Τεχνητή νοημοσύνη, πώς δημιουργείται, που έχει φτάσει μέχρι σήμερα καθώς επίσης, που μπορεί να φτάσει στο άμεσο μέλλον και εάν υπάρχει κάποιος κίνδυνος από τη χρήση της.

Αναπτύχθηκε συζήτησε με πολλές ερωτήσεις πάνω στο θέμα όπως για παράδειγμα αν η Τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να περιθωριοποιήσει τον άνθρωπο.

Τέλος, πολύ μεγάλη σημασία δόθηκε σχετικά με τα δεδομένα και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τη μεγάλη σημασία που πρέπει να έχουμε στο τι πληροφορίες «ανεβάζουμε» σε αυτά σχετικά με μας.

Και φυσικά από τη συνάντηση αυτή δεν θα μπορούσε να λείπει το παιχνίδι αλλά και ένα ζεστό, μυρωδάτο και πλούσιο δείπνο στα κάρβουνα!!!