Κατά την ευλογημένη περίοδο, αυτή του Δωδεκαημέρου, τα Χελιδόνια και οι Χαρούμενοι Αγωνιστές Θεσσαλονίκης απολαύσαμε μαζί την πρώτη μεγάλη ευκαιρία της χρονιάς. Για δεύτερη και συνεχόμενη χρονιά, διοργανώσαμε ένα διήμερο μέσα στην ξενοιασιά των Χριστουγεννιάτικων Διακοπών, στην κατασκήνωση της Θεοσκέπαστης, στις παρυφές του Χορτιάτη.

Δύο ημέρες ξεκούρασης και ανανέωσης. Την πρωϊνή προσευχή ακολούθησε το Αγιογραφικό, στο οποίο ακούσαμε για τα παράξενα και θαυμαστά γεγονότα στο όρος Σινά και για τη Νομοδοσία των 10 εντολών στον Μωϋσή.

Κατασκηνωτικό κλίμα χωρίς παιχνίδι ΔΕΝ γίνεται! Ποδόσφαιρο, τραμπολίνο, μπάσκετ, παιχνίδι του Δάσους, καθώς και ping–pong και επιτραπέζια ήταν κάποια μόνο από τα παιχνίδια που παίξαμε με ευχαρίστηση.

Αναβιώνοντας το αγαπημένο κλίμα της κατασκήνωσης, επικοινωνήσαμε με τους φίλους και τους ομαδάρχες μας, σε μία ευχάριστη συναναστροφή.

Το απόγευμα παρακολουθήσαμε την ταινία: Ο πρίγκιπας της Αιγύπτου! Μια επική ταινία κινουμένων σχεδίων, στην οποία παρακολουθήσαμε τον Πρίγκιπα Μωυσή να μεταμορφώνεται σε Ηγέτη του Ισραήλ. Παίξαμε μουσικές καρέκλες και ακούσαμε για την αγιασμένη μορφή του Άγιου Σεραφείμ του Σάρωφ, του οποίου τη μνήμη τιμούσαμε εκείνη την ημέρα.

Η πρώτη μέρα έκλεισε ευχάριστα με κοινή δοξολογητική προσευχή για την μοναδική ευκαιρία.

Την επόμενη μέρα, μετά από την προσευχή, στο Αγιογραφικό μιλήσαμε για το Ευαγγέλιο της Κυριακής και ειδικότερα για την ταπείνωση του Τιμίου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου. Πήραμε πρωινό και ξεκινήσαμε με τρελά παιχνίδια!

Η ώρα του μεσημεριανού είχε φτάσει και οι ψησταριές πήραν φωτιά! Οι κυρίες της κουζίνας είχαν ετοιμάσει μια πλούσια τραπεζαρία για όλους μας, την οποία απολαύσαμε με μεγάλη όρεξη. Εκεί ο κ. Μάριος Δομουχτσής μας ανέλυσε το βαθύτερο νόημα των Θεοφανίων.

Έπειτα παίξαμε το Παιχνίδι Δάσους με χαρά και κόψαμε την Βασιλόπιτα του Διημέρου!

Τα λέμε του χρόνου στο επόμενο διήμερο!