Μπορείς να συμμετάσχεις στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Τραγουδιού «Μια μελωδία για την Ελλάδα», με τις παρακάτω προϋποθέσεις:

 1. Μπορείς να συμμετάσχεις είτε ατομικά, είτε με την παρέα σου (σαν μουσικό «σχήμα» ή «σύνολο») είτε με την πόλη σου (π.χ. Χαρούμενοι Αγωνιστές Πατρών, Χαρούμενες Αγωνίστριες Αγρινίου). Εννοείται ότι μπορείς να συμμετάσχεις ταυτόχρονα και με τους τρεις τρόπους.
 2. Θα πρέπει να ετοιμάσεις καινούριο τραγούδι, το οποίο να μην υπάρχει σε επίσημη έκδοση βιβλίων ή cd τραγουδιών, ούτε να κυκλοφορεί στο διαδίκτυο κλπ. Θα πρέπει ο στίχος και η μουσική να είναι παραγωγή δική σου (ή της ομάδας σου, αν συμμετάσχεις με ομάδα).
 3. Μπορείς να ετοιμάσεις περισσότερα από ένα τραγούδια και αυτό θα φέρει επιπλέον βαθμολογία (bonus) σε κάθε ένα από αυτά. Προσοχή: για να θεωρηθεί ότι οι συμμετοχές είναι του ιδίου, θα πρέπει να υπάρχει απόλυτη ταύτιση προσώπων μεταξύ τους (δηλ. π.χ. εάν ετοιμάσεις ένα τραγούδι μόνος/η σου και ένα με τους Χ.Α. της πόλης σου, δεν θεωρείται ότι είναι διπλή συμμετοχή. Αν όμως στείλεις δύο τραγούδια που συμμετέχεις μόνος/η σου, θεωρείται διπλή συμμετοχή και κερδίζεις το bonus).

ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΩΝ

Το τραγούδι σου πρέπει να έχει σχέση με την Ελλάδα μας! Κάποιες ιδέες, που δεν είναι βέβαια δεσμευτικές:

  • σχετικά με κάποια ιστορική περίοδο (πχ 1821, 1940, Βυζάντιο, Αρχαία Ελλάδα κλπ)
  • σχετικά με ιστορικά πρόσωπα (πχ Εθνικοί Ήρωες, Άγιοι της Πατρίδας μας, Εθνικοί Ευεργέτες κλπ)
  • σχετικά με ιστορικά γεγονότα (πχ Άλωση Κωνσταντινούπολης, μάχη Μαραθώνα, εκκλησιαστικά γεγονότα)
  • σχετικά με περιοχές ή πόλεις της Πατρίδας μας (πχ Μακεδονία, Κρήτη, Μυστράς, Κόνιτσα, αλλά και Πόντος, Κωνσταντινούπολη κλπ)
  • σχετικά με μνημεία (Αγιά Σοφία, Παρθενώνας, Ρούπελ κλπ)

Οι στίχοι και η θεματολογία των τραγουδιών θα πρέπει να συνάδουν με το ήθος των Χαρούμενων Αγωνιστών.

Αν δεν είσαι σίγουρος/η ότι το τραγούδι σου είναι εντός θέματος, τότε επικοινώνησε μαζί μας στο επίσημο email του διαγωνισμού: compet@agonistes.gr.

*Αν καταθέσεις συμμετοχή στο διαγωνισμό μόνο με στιχούργημα, θα λάβεις ΕΠΑΙΝΟ και το στιχούργημα σου θα είναι υποψήφιο για μελλοντική χρήση σε έκδοση των Ομάδων μας.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ
ΠΟΥ, ΠΩΣ, ΠΟΤΕ ΘΑ ΣΤΕΙΛΩ ΟΣΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΕΤΟΙΜΑΣΩ
ΤΙ ΒΑΘΜΟΛΟΓΕΙΤΑΙ ΣΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΠΩΣ
ΤΙ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΝ ΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ