Το Σ/Κ 23-24 Φεβρουαρίου οι Χαρούμενοι Αγωνιστές Κατερίνης, αψηφώντας τις δύσκολες καιρικές συνθήκες, πραγματοποιήσαμε εκδρομή στην πανέμορφη και ιστορική Θράκη μας. Αρχικά επισκεφτήκαμε το Πόρτο Λάγος, όπου βρίσκεται το μοναστήρι του Αγ. Νικολάου, μετόχι της Μονής Βατοπαιδίου. Έπειτα προσκυνήσαμε στον Ι.Ν. Παναγίας Κοσμοσώτειρας στις Φέρες, και στον Ι.Ν. Αγίου Ιωάννου του Βατάτζη στο Διδυμότειχο. Στη συνέχεια πήγαμε στις ακριτικές Καστανιές, στα σύνορα Ελλάδας και Τουρκίας. Η όμορφη πρώτη μέρα μας έκλεισε με τον τελικό μας προορισμό, την Ορεστιάδα, όπου μας δέχτηκαν εγκάρδια οι αδελφοί μας στην Χριστιανική Εστία, ενώ το βράδυ είχαμε την ευκαιρία να κάνουμε μια βόλτα στην πόλη.
Την Κυριακή εκκλησιαστήκαμε στον Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ορεστιάδος, όπου μετά τη Θ. Λειτουργία μας παρέθεσε πλούσιο πρωινό και μας μίλησε ο σεβασμιότατος κ. Δαμασκηνός. Η συνέχεια του προγράμματός μας περιελάμβανε επίσκεψη στο χωριό Πύθιο, όπου βρίσκεται ο τάφος του Αγίου Κυρίλλου του Ε’, Πατριάρχου Κων/πόλεως, και στον περικαλλή Ναό Παναγίας Ελευθερώτριας Διδυμοτείχου. Έπειτα κατευθυνθήκαμε προς την Αλεξανδρούπολη, όπου μας προσέφεραν γεύμα οι οικείοι αδελφοί. Τελευταία μας στάση πριν την επιστροφή μας στην Κατερίνη ήταν η Ιερά Μονή Παναγίας του Έβρου.
Θερμές ευχαριστίες στη Γ.Ε.Χ.Α. Ορεστιάδας και Αλεξανδρουπόλεως, και στον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνό για την εγκάρδια φιλοξενία τους.