Το απόγευμα του Σαββάτου 22 Δεκεμβρίου, οι προσπάθειες πολλών εβδομάδων έφτασαν στο τέλος τους, καθώς πραγματοποιήθηκε η Χριστουγεννιάτικη γιορτή μας.
Το πρόγραμμα της – πλούσιο σε περιεχόμενο και νόημα. Μια σύντομη εισήγηση στάθηκε η αρχή του, υπενθύμιση της σήμερα λησμονημένης πλευράς της εορτής ως χριστιανικό βίωμα. Τα όμορφα τραγούδια μας, από τις ουκρανικές καμπάνες μέχρι τη φτωχή, ταπεινή φάτνη και την αγγελική δοξολογία, έκαναν την ατμόσφαιρα πιο γιορτινή. Πρωτότυπη ήταν η επισήμανση και παρουσίαση από τους μαθητές, πολλών συμβολικών στοιχείων που αφορούν στα γεγονότα της Γεννήσεως και μας ήταν, μέχρι τώρα, άγνωστα. Από τη γιορτή μας, δε θα μπορούσαν φυσικά να λείπουν τα παραδοσιακά κάλαντα, με μελωδίες ταξιδεμένες από τα Δωδεκάνησα έως τη Θράκη. Ταιριαστό ήταν, φυσικά, το κλείσιμο της γιορτής με το θεατρικό μας, που μιλούσε για τη δύναμη της χριστιανικής αγάπης να βρίσκει πάντα τρόπο να πράξει το καλό, ακόμα και όταν πρόκειται για μια ανάπηρη γυναίκα που έχει ξεχάσει και αρνείται να ζήσει το νόημα των Χριστουγέννων.
Με τις ευχές των πνευματικών μας πατέρων ολοκληρώθηκε η γιορτή μας, γεμίζοντάς μας χαμόγελα και αυξάνοντας την προσμονή μας για το μεγάλο, επερχόμενο γεγονός της Θείας Γέννησης.

Ακολουθούν φωτογραφίες και βίντεο από τη γιορτή μας…