Αφότου τελείωσε η κατασκήνωση μας, μας ανακοινώθηκε πως, όταν αρχίσει η σχολική χρονιά θα ξεκινήσουμε κι εμείς την κατηχητική μας χρονιά με μια εκδρομή. Πράγματι στις 29 Σεπτεμβρίου στις 14:30, κινήσαμε μια μεγάλη και χαρούμενη παρέα να επισκεφτούμε την ιερά προσκυνηματική μονή της Παναγίας Σουμελά στο Βέρμιο και τη φιλόξενη πόλη της Βέροιας. Η διαδρομή μέχρι τη μονή-σύμβολο των Ποντίων, αλλά και ολόκληρου του ελληνισμού, ήταν γεμάτη τραγούδι και κέφι που ξανασυναντηθήκαμε.

Προσκυνήσαμε με μεγάλη ευλάβεια την ιερά εικόνα της Παναγίας Σουμελά, που κατά την παράδοση είχε ζωγραφίσει ο Ευαγγελιστής Λουκάς, και το Σταυρό και το Ευαγγέλιο που φυλάσσονται μαζί με αυτήν. Συγκινηθήκαμε από τα λόγια του ξεναγού, για την ιστορία και την αγάπη των ξεριζωμένων Ποντίων προς την εικόνα της Παναγίας μας, που έσωσαν από τις καταστροφές των κεμαλικών, και που κατάφεραν να την επαναφέρουν στη δημόσια λατρεία. Μας έκανε εντύπωση και ο γύρω από το ναό διαμορφωμένος χώρος, που όπως πληροφορηθήκαμε έχει σκοπό να αναβιώσει τον τρόπο ζωής των Ποντίων όταν ζούσαν γύρω από την ιστορική μονή στον Πόντο.

Νωρίς το απόγευμα φτάσαμε στην όμορφη Βέροια, όπου μας υποδέχτηκε και μας ξενάγησε στο Βήμα του Αποστόλου Παύλου, ο κ. Σαββίδης και μας μίλησε πολύ ωφέλιμα, τόσο για τον απόστολο των Εθνών και ιδρυτή  της τοπικής Εκκλησίας Παύλο, και το ταξίδι του από τη Βέροια στην Πύδνα Πιερίας, όσο και για την ελληνικότητα της Μακεδονίας, όπως αυτή διακηρύσσεται από τις Πράξεις των Αποστόλων.

Ακολούθησε η επίσκεψή μας και η φιλοξενία μας από τη ΓΕΧΑ Βεροίας. Οι φιλόξενες κατηχήτριες και τα συνομαδόπουλά μας από τη γειτονική πόλη, μας υποδέχτηκαν ένθερμα και τραγουδήσαμε μαζί, ενώ ανταλλάξαμε και εντυπώσεις από τις κατασκηνώσεις μας και τους κοινούς μας αγώνες. Στο τέλος απολαύσαμε μια δροσερή απογευματινή βόλτα στην πλατεία Ελιά της Βέροιας και αποχαιρετήσαμε την όμορφη πόλη για να επιστρέψουμε στη δική μας.

Πράγματι η νέα χρονιά μας ξεκίνησε πολύ δυναμικά!