Στις 4 Μαρτίου 2018 λέμε ΟΧΙ:

– στα Θρησκευτικά χωρίς Θεό!

– στα Θρησκευτικά με τον Χριστό απλώς «μεγάλο δάσκαλο», στο ίδιο επίπεδο με τον Μωάμεθ, τον Βούδα, τον Κομφούκιο

– στα Θρησκευτικά πού αυτοαποκαλούνται “ορθόδοξα” και δεν διδάσκουν το ότι ο Θεός έγινε άνθρωπος και πως ο άνθρωπος καλείται να γίνει Θεός

– στα Θρησκευτικά που διδάσκουν τις αιρέσεις ως «χριστιανικές παραδόσεις».

– στα Θρησκευτικά που σερβίρουν διαστρεβλωμένη την αλήθεια, αποκρύπτουν και αποφεύγουν τα κύρια σημεία της και προκαλούν απόλυτη σύγχυση στο μυαλό και τις ψυχές των παιδιών.

– στα Θρησκευτικά ως κρατικό μάθημα που όμως αντιβαίνει στο Σύνταγμα και τους νόμους του κράτους (!) και προσβάλλει την ίδια την υπόσταση τής ελληνορθόδοξης παράδοσης του έθνους μας.

– στα Θρησκευτικά που μας εγκλωβίζουν στην εγκόσμια ματαιότητα του «εδώ και τώρα» και μας αποκόπτουν από την προοπτική της αιωνιότητας.

Ενάντια στην έκτακτη αυτή απειλή εκφράζουμε την ανησυχία μας και ενώνουμε τη φωνή μας με όλους τους Έλληνες στη μεγάλη ανοικτή εκδήλωση στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών την Κυριακή 4 Μαρτίου 2018 στις 13.00.

Στην εκδήλωση θα μιλήσει ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Θεολόγων (Π.Ε.Θ.) Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ., κ. Ηρακλής Ρεράκης με θέμα: «Η Χριστομαχία στα νέα Θρησκευτικά και οι συνέπειές της στην αγωγή των παιδιών».

Όλοι μαζί να διατρανώσουμε την αντίθεσή μας στην επιβολή των νέων «Φακέλων μαθήματος». Δεν θα αφήσουμε να μας μυήσουν στην πανθρησκεία, τον συγκρητισμό, τον αγνωστικισμό και να μας οδηγήσουν στο σκοτάδι της άγνοιας και της πλάνης.

Έχουμε χρέος ιερό να διαφυλάξουμε ανόθευτο τον θησαυρό της ορθόδοξης πίστης και ζωής.

Η συγκέντρωση ομάδος για όλους τους Χ.Α. Αθηνών θα είναι στο συλλαλητήριο! Οι ομάδες μας δεν θα ανοίξουν, για να μπορέσουμε να συμμετάσχουμε στην εκδήλωση!

*Για μια αναλυτική ενημέρωση επί των μεγάλων προβλημάτων των νέων «Φακέλων Μαθητή» του μαθήματος των Θρησκευτικών, διαβάστε ἐδῶ

OMILIES-EKDHLWSEIS - syllalithrio_athhna_gia_thrhskeytika_2018_01.jpg