Μέσα στην ευλογημένη περίοδο του Δωδεκαημέρου, οι Χ.Α. Λυκείου Θεσσαλονίκης είχαμε μια μοναδική ευκαιρία. Μέσα στην καρδιά του χειμώνα, εκμεταλλευόμενοι την ανάπαυλα των διακοπών, διοργανώσαμε για πρώτη φορά ένα κατασκηνωτικό διήμερο, στην κατασκήνωση της Θεοσκέπαστης στους πρόποδες του βουνού Χορτιάτη.

Δύο ημέρες που μας ξεκούρασαν και μας ανανέωσαν. Είχαμε την ευκαιρία να ζήσουμε ξανά μέσα στο ευλογημένο κλίμα της κατασκήνωσης, να επικοινωνήσουμε με τους φίλους και τους ομαδάρχες μας, και να χαρούμε την ευχάριστη συναναστροφή τους.

Κατασκήνωση χωρίς παιχνίδι δεν γίνεται! Ποδόσφαιρο, μπάσκετ, παιχνίδι του Δάσους, καθώς και pingpong και επιτραπέζια, ήταν κάποιες από τις επιλογές μας. Αδιαφιλονίκητα όμως, αυτό που κέρδισε τις εντυπώσεις ήταν η σκοποβολή, στην οποία η πλειονότητα των κατασκηνωτών επιδοθήκαμε με την καρδιά μας!

Ο πνευματικός μας, π.Μιχαήλ, μας επισκέφθηκε το απόγευμα της πρώτης ημέρας και μας μίλησε για τα όνειρα και πως πρέπει να τα αντιμετωπίζει ο χριστιανός νέος. Μέσα από τις σκέψεις του π.Μιχαήλ και τις απαντήσεις στις ερωτήσεις που θέσαμε ωφεληθήκαμε πολύ. Η πρώτη μέρα έκλεισε ευχάριστα με προβολή ταινίας και κοινή προσευχή στον περικαλλή ναό της Κατασκήνωσης

Την επόμενη μέρα, μετά από την προσευχή, την έπαρση της σημαίας και το πρωινό ξεκινήσαμε για μια υπέροχη πορεία μέσα στο καταπράσινο δάσος του Σέιχ Σου. Μετά από λίγη ώρα, ξεπρόβαλε μπροστά μας το μοναστήρι της Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Μάθαμε πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία σχετικά με το ιστορικό της Ιεράς Μονής, ψάλαμε στον Ιερό Ναό, όπου είχαμε και την ιδιαίτερη ευλογία να προσκυνήσουμε τεμάχιο ιερού λειψάνου του Αγίου Νεκταρίου, και θαυμάσαμε την επιβλητική θέα στον Θερμαϊκό κόλπο.

Με το που επιστρέψαμε στην κατασκήνωση, βρήκαμε εκεί και τους Χ.Α. Γυμνασίου, καθώς και ένα πολυπληθές σμήνος από Χελιδόνια να παίζουν ομαδικά παιχνίδια.

Η ώρα του μεσημεριανού είχε φτάσει και οι ψησταριές πήραν φωτιά! Οι κυρίες της κουζίνας είχαν ετοιμάσει μια πλούσια τραπεζαρία για όλους μας, 160 μερίδες φαγητού, το οποίο απολαύσαμε με όρεξη και πολύ τραγούδι!