Δεύτερη φορά στο Άγιον όρος φέτος, στην εκδρομή των χαρούμενων αγωνιστών. Με μια λέξη; ήταν τέλεια. Όπως και πέρσι άλλωστε!
Σε αυτή την εκδρομή μένουμε 3 μέρες(2 διανυκτερεύσεις) στη Θεσσαλονίκη και 1 μέρα στο Άγιον όρος (το πιο σημαντικό κομμάτι της εκδρομής).

Κάθε χρόνο πάμε σε μια διαφορετική Μονή οπότε κάθε φορά έχουμε και διαφορετικές εμπειρίες. Φέτος χωριστήκαμε σε 3 ομάδες παιδιών και η κάθε μια πήγε σε άλλη Μονή. Εγώ πήγα στην μόνη Καρακάλλου. Η παραμονή μας εκεί ήταν ιδιαίτερη: οι μοναχοί ήταν πολύ κοντά σε όλα τα παιδιά, συνεργαστήκαμε μαζί τους και τους βοηθήσαμε στα διακονήματα που είχαν να κάνουν (μαγειρείο, αρτοπλασία, εκτύπωση και πλαστικοποίηση εικόνων κλπ).
Στην εκδρομή, εκτός της μέρας μέσα στο Άγιον όρος μένουν και 3 μέρες εκτός!

Τη πρώτη μέρα πήγαμε στη Σκοτίνα στην  αεροπορία όπου κάναμε και μπάνιο στη θάλασσα! Ύστερα αφού φάγαμε, πήγαμε στη Θεσσαλονίκη, όπου κάναμε «μίνι κρουαζιέρα» στον Θερμαϊκό κόλπο. Αργότερα πήγαμε στην κατασκήνωση των Χαρούμενων Αγωνιστών της Θεσσαλονίκης όπου και διανυκτερεύσαμε… παίξαμε, φάγαμε, τραγουδήσαμε, χαρήκαμε και πήγαμε για ύπνο μετά από τη βραδινή προσευχή. Τη 2η μέρα ξυπνήσαμε πολύ νωρίς και πήγαμε στο Άγιον όρος… τη 3η μέρα γυρνώντας από το Άγιον Όρος πήγαμε στο φοιτητικό οικοτροφείο του «Άγιος Δημήτριος», όπου και μείναμε το βράδυ! Πριν κοιμηθούμε όμως κάναμε μια απογευματινή βόλτα στη Θεσσαλονίκη, στην Εκκλησία του Αγίου Δημητρίου, σε κεντρικούς δρόμους και πλατείες της πόλης άλλα και στον Λευκό Πύργο!
Την τέταρτη και τελευταία μέρα πήγαμε να παίξουμε σε γήπεδα ποδοσφαίρου και μπάσκετ στη Λάρισα! Αγωνιστήκαμε εναντίον των Χ.Α. Λαρίσης. Έπειτα μπήκαμε στο πούλμαν για να επιστρέψουμε σιγά σιγά προς την Αθήνα!

Ποιες οι εμπειρίες μου από αυτή την εκδρομή; Αρχικά οι στιγμές με τους φίλους μου!

Επίσης χαρακτηριστικές είναι και οι συζητήσεις που μπορούν να γίνουν με πολλούς λόγω του χώρου και των χαρακτήρων των παιδιών για θέματα που δεν μπορείς να συζητήσεις με πολλούς στη σημερινή εποχή!

Πιστεύω όμως πιο πολύ σαν εμπειρία “μένει” η μέρα στο Άγ. Όρος όπου από φέτος εγώ προσωπικά συγκράτησα μέσα μου τις συζητήσεις με τους μοναχούς που βρίσκονταν εκεί αλλά και τα διακονήματα που ήταν κάτι πρωτότυπο και μη αναμενόμενο!
Πιστεύω αυτή η εκδρομή είναι κάτι που πρέπει να δοκιμάσουν όλα τα παιδιά για να αποκτήσουν και πολλές ωραίες εμπειρίες αλλά και να περάσουν πολύ όμορφα!

Ε.Α.

Δείτε παρακάτω κάποιες από τις στιγμές που ζήσαμε!