«Πάσχα Κυρίου»  και πάλι στον κόσμο και στην Πατρίδα μας, που η φύση, ολάνθιστη νικήτρια του χειμώνα, το υποδέχεται με όλους τους τρόπους σ’ όλες τις γωνιές της.

Κι οι εκκλησίες μας, λουσμένες στο άγιο Φως, πανηγυρίζουν την αιώνια νίκη του Σταυρωμένου Νυμφίου.

Από κείνο το ολόφωτο πρωινό στον κήπο του Ιωσήφ του από Αριμαθαίας, που φανερώθηκε ο Λυτρωτής μας αναστημένος με νωπά ακόμη τα σημάδια στις πληγμένες του παλάμες, ο κόσμος όλος άλλαξε πια κατάσταση. Ο καθένας μας από τότε μπορεί να σταθεί όρθιος και να ατενίσει με χαρά τη ζωή, όχι μόνο αυτή που απλώνεται γύρω του και τον προσκαλεί, αλλά και τη ζωή που ξεπερνάει τα όρια της γης και προεκτείνεται σε μια αιωνιότητα ολόφωτη, χωρίς τέλος. Μια αιωνιότητα για μας, μέσα στη χαρά και τη νίκη!

Η Εκκλησία μας εικοσιένα αιώνες μετά από κείνο το αναστάσιμο πρωινό μας προσκαλεί με τις χαρούμενες καμπάνες της στην αγκαλιά της, για να λάβουμε μέρος στο Δείπνο το μυστικό του θείου Αμνού, του Υιού του Θεού, του Πρωτότοκου Αδελφού μας, που μας θέλει ομοτράπεζους, για να μας προσφέρει το τίμιο σώμα Του και το άγιο αίμα Του, για να γίνουμε ένα μαζί Του, εμείς οι φτωχοί και θνητοί, μα αγαπημένοι Του για πάντα…

Η Εκκλησία του Χριστού στην Πατρίδα μας πανηγυρίζει κι εφέτος τη νίκη του Χριστού μας και των παιδιών της τη νίκη. Ας πάρουμε μέρος με λαχτάρα μυστική όλοι μας στον πανηγυρισμό της. Δεν έχει σημασία αν σήμερα στην Ελλάδα μας ακούγονται κάποιες φωνές, που δηλώνουν άγνοια ή αδιαφορία ή εχθρότητα περίεργη για το μεγάλο Γεγονός. Είναι γιατί ο νικημένος εχθρός του Θεού, και του ανθρώπου ο εχθρός, ζητάει να παρασύρει στην καταδίκη του τις ψυχές. Ο πεσμένος Άγγελος ζητάει πεσμένους τους ανθρώπους, για να εκδικηθεί για την ήττα του.

Εμείς όμως αναστημένοι με τον Αναστημένο μας διαλαλούμε τον αναστάσιμο παιάνα και τον αντίλαλό του:

Χριστός Ανέστη!

Αληθώς Ανέστη, παιδιά!

“Προς τη Νίκη”, τεύχος 782, Απρίλιος 2015