Οι Χαρούμενες Αγωνίστριες Θεσσαλονίκης οργάνωσαν με πολύ πολύ αγάπη μία γιορτή ευγνωμοσύνης και τιμής στην μητέρα, την οποία η Ορθόδοξη Εκκλησία μας τιμά την ημέρα της Υπαπαντής. Η εκδήλωση άνοιξε με τραγούδια από τα μικρότερα αδέρφια μας, τα Χελιδόνια του Χριστού, αλλά και από τους Χαρούμενους Αγωνιστές και τις Χαρούμενες Αγωνίστριες. Ακολούθησε ένα ποίημα για τα “Άτακτα Χεράκια” και μια προβολή με συνεντεύξεις από μικρά παιδιά σχετικά με την μητέρα τους.

Ωστόσο, το κυριότερο μέρος της γιορτής κατέλαβε ένα θεατρικό αφιερωμένο στις μητέρες, στις θυσίες που αυτές κάνουν για να αναθρέψουν τα παιδιά τους και την ευγνωμοσύνη που δείχνουν τα παιδιά στον αγώνα τους αυτό! Η ιστορία αφορούσε μία οικογένεια σε ένα ορεινό χωριό της Ευρυτανίας. Η χήρα μάνα, με πολλές στερήσεις και θυσίες, αναθρέφει τα πέντε της παιδιά και ένα ορφανό γειτονόπουλο. Όμως, τα έξι, πλέον, παιδιά της, μεγαλώνοντας και προοδεύοντας ανταποδίδουν την αγάπη της και δείχνουν έμπρακτα τις αξίες με τις οποίες τα γαλούχησε.

Την εκδήλωση έκλεισε ο σεβαστός π. Γρηγόριος με ευχές προς τις μητέρες.

Ο Θεός να στηρίζει όλες τις μητέρες στον αγώνα τους για “εν Χριστώ” ανατροφή των παιδιών τους, αλλά και στον δικό τους προσωπικό πνευματικό αγώνα.