Για άλλη μια φορά σε μία σεμνή εκδήλωση το Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2016 τιμήθηκε στην αίθουσα της Χριστιανικής Ενώσεως Αιγίου με αφορμή τον εορτασμό της Υπαπαντής Του Κυρίου μας το ιερό πρόσωπο της μητέρας για τους αγώνες,τις θυσίες και την ανεκτίμητη προσφορά της, στην Οικογένεια και την Κοινωνία μας γιατί  την ημέρα αυτή, έχουμε την πρώτη δημόσια εμφάνιση της Υπεραγίας Θεοτόκου στον κόσμο ως Μητέρας, καθώς επίσης και γιατί είναι ημέρα προσφοράς στον Θεό, του Τεσσαρακονθήμερου Νηπιάσαντος Ιησού Χριστού.

Αυτήν την ημέρα έχει καθιερώσει η Ελληνορθόδοξη Παράδοσή μας από το 1929, να εορτάζεται στην χώρα μας η γιορτή αυτή, σαν σημείο αναφοράς για την Ελληνίδα Ορθόδοξη Μητέρα, την οποία λίγοι σήμερα γνωρίζουν, και όχι την δεύτερη Κυριακή του Μαΐου.

Εμείς παραμένοντας πιστοί στις Ελληνοχριστιανικές μας παραδόσεις και πεποιθήσεις  σε καιρούς πνευματικής, ηθικής και οικονομικής κρίσεως και αβεβαιότητας για το μέλλον της χώρας μας και των οικογενειών μας, πρέπει να γιορτάζουμε την Ελληνίδα Μάνα, μαζί με την Μάνα όλων μας την Υπεραγία Θεοτόκο, στις 2 Φεβρουαρίου ημέρα της Υπαπαντής του Σωτήρος Χριστού.

 

Το Σάββατο 13-2-16 τα παιδιά μας επιφύλασσαν μια ευχάριστη γιορτή για όλες τις μητέρες.

 

 

 

Την γιορτή μας προλόγισε η κ Ευθυμία Παπαευθυμίου-Δημητριάδη.

 

 

Οι μητέρες άκουσαν ωφέλημα λόγια από την καταξιωμένη εκπαιδευτικό κ Σοφία Κουτρίκη –

Αχιλλιά η οποία  ανέπτυξε το Θέμα: «Η ευθύνη και η 

αποστολή της σύγχρονης μάνας» με αναφορές στην σημασία της εορτής και πως η κάθε μητέρα πρέπει να οδηγεί τα παιδιά της, στην εν Χριστώ Ζωή μέσα στον αγιαστικό χώρο της Εκκλησίας τακτικά, και την επίσης καταξιωμένη κοινωνικό λειτουργό κ Αθηνά Αντωνοπούλου-Τασοπούλου. Τις ευχαριστούμε πολύ.

Ένα όμορφο μονόπρακτο δρώμενο…  Απέδωσαν άψογα με τις παιδικές φωνές τους τραγούδια για την Παναγιά μας και την μητέρα.

 

 

Η μικρή Ελένη Γιαννοπούλου απέσπασε τα πολλά χειροκροτήματα του κοινού με την όμορφη παρουσίασή της στη σκηνή. Τα παιδιά συγκίνησαν…. και απέσπασαν ζεστά χειροκροτήματα.

 

Η γιορτή μας επισφραγίστηκε από τον Πρόεδρο της ΓΕΧΑ  κ. Κώστα Σπυρόπουλο.

Στο τέλος στα μικρά αλλά και στα μεγαλύτερα παιδιά προσφέρθηκαν φαγητά και  γλυκίσματα από  τα χέρια… μητέρων που τα αγαπούν…

Και του χρόνου!