Ανταπόκριση από τη Β΄ Πανελλήνια Συνάντηση Χ.Α. Λυκείου!

B΄ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΧΑΡΟΥΜΕΝΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΡΙΩΝ ΛΥΚΕΙΟΥ

ΑΘΗΝΑ, 27 – 28 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2014

 

450 περίπου σύνεδροι από 22 πόλεις τῆς Πατρίδας  μας συναντηθήκαμε μέ χαρά, ενθουσιασμό, προσδοκίες και ελπίδα για  να βαδίσουμε μαζί στα μονοπάτια  που οδηγούν στον Χριστό.

 

Το Πρόγραμμα του Συνεδρίου μας περιλάμβανε:

Προσκύνημα στον Όσιο Πορφύριο Μηλεσίου, ή προσκύνημα στην Αγ. Φιλοθέη, ξενάγηση στο Χριστουγεννιάτικο, φωτισμένο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, επίσκεψη στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη και στην Πλατεία Συντάγματος για Πρωτοχρονιάτικα Κάλαντα, επίκαιρη προβολή στο Πλανητάριο, την καλύτερη συντροφιά που έκανε νοστιμότερο το φαγητό, ορχήστρα από όλη την Ελλάδα και τραγούδι που έφτανε από τον Έβρο ως τη Χίο και την Κύπρο μας….

κυρίως όμως αυτό το Συνέδριο μάς πρόσφερε κάτι «πολύ βαθύ και συγκλονιστικό»!

 

ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ ΘΕΕ ΜΟΥ;

Σε ψάχνω…

Γιατί δε μου μιλάς;

 

Οι Λατρευτικές συνάξεις μας – Εσπερινός και Θεία Λειτουργία – έγιναν για μας αλησμόνητες εμπειρίες, μονοπάτια προς Εκείνον.

 

Οι  εμπεριστατωμένες και πολύ ενδιαφέρουσες εισηγήσεις μαζί με τη δική μας φωνή σε ερωτήσεις καί απαντήσεις έφεραν μέσα μας σεισμό και ανάπαυση, αυτοπροσδιορισμό και πληρότητα!

 

Οι Σεβαστοί Πατέρες μας ανέβασαν πολύ ψηλά, εκεί που μας θέλει ο Θεός!

 

«Ποιός είναι ο Θεός μας λοιπόν;

Είναι ένας Θεός που θέλει να νικάται, ένας Θεός ταπεινός, ένας Θεός επαίτης, ένας Θεός που σέβεται την ελευθερία μας…

 

Κάποιες λαβές θα πούμε, τις οποίες πάλι ο ίδιος ο Χριστός μας δίδαξε για να Τον νικούμε. Για να Τον κάνουμε να λυγίζει και να μας δίδεται.  [ …]

Η πρώτη λαβή για να κάνεις τον Χριστό να λυγίσει, για να Τον νικήσεις, είναι αυτή η ευτονία, ο τόνος, η δύναμη, η θέρμη η προσευχητική. Η βία στήν προσευχή, η εκζήτηση του Θεου. Αυτό το «μεῖνον μεθ’ ὑμῶν»… Κύριε μείνε μαζί μας! Μαζί μου! Ἔλα Χριστέ!

Άλλη λαβή για να νικάς τον Θεό είναι η πίστη, όταν δει πίστη αληθινή ο Θεός κάμπτεται.

Και η άλλη είναι η ταπείνωση. Ένας Θεός Ταπεινός λυγίζει μπροστά στήν ταπείνωση του παιδιού Του».

[ …]

«Πάνω απ’ όλα ο Θεός μας είναι Θεός φιλάνθρωπος. Τόσο φιλάνθρωπος που έγινε σαν εμάς για να μας συναντήσει, να μας σώσει και να μας ανεβάσει εκεί όπου είναι Εκείνος!

Ρωτάτε στην αφίσα σας: Γιατί δε μου μιλάς Θεέ μου;

Κι Εκείνος απαντά: Γιατί δε με ακούς, παιδί μου; Σου μιλώ με τόσους τρόπους!

Λέτε πάλι: Πού είσαι Θεέ μου; Σε ψάχνω.

Κι Εκείνος απαντά: Πρώτος εγώ έψαξα να σε βρω, μέσα στον Παράδεισο, όταν έφυγες από κοντά μου… κι από τότε σε ψάχνω διαρκώς και χτυπώ διακριτικά την πόρτα της ψυχής σου, αν θέλεις να μου ανοίξεις»

Facebooktwitterpinterestmail

24 thoughts on “Ανταπόκριση από τη Β΄ Πανελλήνια Συνάντηση Χ.Α. Λυκείου!

 • 3 Ιανουαρίου 2015, 17:28
  Permalink

  Όπως ήδη έχει γραφτεί,περασαμε φανταστικα στο συνέδριο,μάθαμε,είδαμε και ακουσαμε και αναρωτηθηκαμεπολλά ενδιαφέροντα θέματα!!Γνωρισαμε δε πολλές ΧΑ από όλη την Ελλάδα,και ελπίζουμε να ήμασταν καλές οικοδεσποινες!
  Οι φωτογραφίες τα λένε όλα!!(η φωτογραφία έξι ειδικά).

  Σχολιάστε
 • 3 Ιανουαρίου 2015, 18:36
  Permalink

  Αυτό το διήμερο μας έφερε ακόμη πιο κοντά στο πρόσωπο που μας προκαλεί ελπίδα,σιγουριά,αισθήματα αγάπης και χαράς,γαλήνη (όπως είπαμε και στις απαντήσεις του συνεδρίου) , το Δημιουργό μας. Οι φωτογραφίες δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να αποτυπώσουν το μέγεθος των όσων ζήσαμε. Ευχαριστούμε ειλικρινά όσους κουράστηκαν γι’αυτό. Και σίγουρα ο κόπος τους απέδωσε στο μέγιστο.Μακάρι αυτές οι μέρες να μην τελείωναν ποτέ.Πήραμε πολλά,και μακάρι όλος ο κόσμος να αναγνώριζε το μεγαλείο της ζωής κοντά στο Χριστό μας.Τώρα ελπίζουμε σε επόμενες συναντήσεις με τις υπόλοιπες χαρούμενες αγωνίστριες ανα την Ελλάδα και φυσικά επιπλέον βίντεο και φωτογραφίες απο το συνέδριο.
  Δόξα τω Θεώ!

  Σχολιάστε
 • 3 Ιανουαρίου 2015, 20:45
  Permalink

  Αυτές τις 2 μέρες στην Αθήνα,έμαθα πολλά για την παρουσία του Χριστού στη ζωή μου.Ειλικρινά δεν περίμενα ότι θα ήταν τόσο ωραία.Συνάντησα τις φίλες μου και μαζί ακούσαμε τα τόσο βοηθητικά λόγια των ομιλητριών.Ήταν φανταστικά υπέροχα.Όποιος δεν ήρθε, έχασε.Σας το υπογράφω.Ετοιμαστείτε λοιπόν για το επόμενο συνέδριο…

  Σχολιάστε
 • 3 Ιανουαρίου 2015, 23:18
  Permalink

  Καλησπέρα! Έγω ήθελα πάρα πολύ να έρθω αλλά δυστυχώς δεν κατάφερα να πάω..Άκουσα πάρα πολύ καλά λόγια για το συνέδριο, για τα μέρη που επισκεφθήκατε, το οικοτροφείο κ.α. Πότε και που θα γίνει το επομένο συνέδριο ;; Έχετε μήπως το βίντεο του συνεδρίου για να το δούμε και εμείς που δεν καταφέραμε να πάμε ;;

  Σχολιάστε
 • 3 Ιανουαρίου 2015, 23:39
  Permalink

  Οι φωτογραφίες είναι τέλειες!!!
  Παρόλο που δεν μπόρεσα να πάω άκουσα τα καλύτερα λόγια.
  Με τη βοήθεια του Θεού ελπίζω να παρακολουθήσω κι εγώ το επόμενο συνέδριο…

  Σχολιάστε
 • 4 Ιανουαρίου 2015, 13:44
  Permalink

  Ξεκίνησα με βαριά την καρδιά… Θα χαρούμε;Θα ξεκουραστούμε; Μήπως χαζομάρα μου να φύγω απ’το σπίτι μου στις διακοπές; Γιατί δεν πάνε κι άλλες απ’την Πάτρα και προβάλλουν διάφορες δυσκολίες; Είπα θα πάω και βλέπουμε…
  ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ !!!!!!!!!! Με ανεβάσατε στον ουρανό!!!!!!!!!!!!! Σας ευχαριστώ!!!!!!!!!!!!!! Δεν ξέρω να πω λόγια πολλά… ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ !!!! Περίμενα λίγα και βρήκα ΠΑΜΠΟΛΛΑ!!!!!!!!!!!!! Κουραστήκατε για μένα…. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ !!! Θεέ μου, μπορούν τόσα πολλά να δίνουν οι δικοί σου, άνθρωποι; Ελεάνα, που για σοβαρούς λόγους δεν μπόρεσες να μας ακολουθήσεις, στο λέω απ’την καρδιά μου: ΕΧΑΣΕΣ !!!! Βέβαια το ξέρω… Λυπήθηκες και χρεώθηκες … Κάθε στιγμή και ένα μήνυμα… Τι ζείτε κι εγώ το χάνω… μας έλεγες… Θεέ μου, συντρόφεψέ μου σε κάθε μου βήμα! Ενίσχυσέ μου τη θέληση να Σε ακολουθήσω!!! Είσαι ο ΘΗΣΑΥΡΟΣ ΜΟΥ !!! Είμαι βασίλισσα! Γιατί το ξεχνώ και γίνομαι δούλη στα μικρά του κόσμου; ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΣΤΩ !!! ΕΥΧΕΣΤΕ Ο, ΤΙ ΕΖΗΣΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΞΕΧΑΣΩ Π Ο Τ Ε !!!! ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ !!! ΧΑΛΑΛΙ ΟΙ ΚΟΠΟΙ ΣΑΣ ΚΑΙ Ο,ΤΙ ΧΑΛΑΣΑΤΕ ΓΙΑ ΜΑΣ !!! ΣΑς ΠΑΡΑΚΑΛΩ… ΕΥΧΕΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΞΕΧΑΣΩ… ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ… ΘΕΕ ΜΟΥ , ΜΟΥ ΑΡΚΕΙΣ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Σχολιάστε
 • 4 Ιανουαρίου 2015, 17:13
  Permalink

  Ήταν τέλεια στο συνἐδριο, πήραμε πολλά από όσα ακούσαμε αλλά γνωριστήκαμε επίσης και με Χ.Α. άλλων πόλεων. Το καλύτερο ήταν όταν χορέψαμε μετά το φαγητό!!!

  Σχολιάστε
 • 4 Ιανουαρίου 2015, 20:00
  Permalink

  Καλησπέρα σας !! Εγώ ήθελα πάρα πολύ να έρθω αλλά δυστυχώς δεν κατάφερα να πάω.. Άκουσα πολύ καλά λόγια για το συνέδριο, τα μέρη που επισκεφθήκατε, το οικοτροφείο κ.α Πότε και που θα γίνει το επόμενο συνέδριο ;; Μήπως έχετε το βίντεο του συνεδρίου να το δούμε και εμείς που δεν καταφέραμε να πάμε ;;

  Σχολιάστε
 • 5 Ιανουαρίου 2015, 00:20
  Permalink

  Ήταν φανταστικά και αυτό φαίνεται…..δεν θα ξεχάσουμε ποτέ αυτό το συνέδριο και οι φωτογραφίες αυτές θα μας βοηθήσουν….περιμένουμε και τις υπόλοιπες……

  Σχολιάστε
 • 5 Ιανουαρίου 2015, 00:32
  Permalink

  Πάρα πολύ ωραίες οι φωτο!!!θυμηθήκαμε τις τόσο όμορφες στιγμές που περάσαμε με 22 πόλεις και με τόσες Χ.Α. Λυκείου που κατέφθασαν από οοοοοοοόλη την ΕΛΛΑΔΑ!!!Είμαστε πολύ Χ.Α.ρούμενες που σας κάναμε να περάσετε τοοοόσο οοοοόμορφα!!!!<3
  Υ.Γ.Καλή ΑΝΤΑΜΩΣΗ ΣΤΟ…..ΠΟΛΥΠΟΘΗΤΟ……3ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ Χ.Α. ΛΥΚΕΙΟΥ!!!!!!!Σας περιμένουμε!!!!

  Σχολιάστε
 • 5 Ιανουαρίου 2015, 15:47
  Permalink

  Σας ευχαριστούμε που διοργανώσατε τόσο όμορφα το 2ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ Χ.Α. ΛΥΚΕΙΟΥ!!! Θα μας μείνει πραγματικά αξέχαστη κάθε στιγμή μας εκεί , ΗΤΑΝ ΥΠΕΡΟΧΑ !!!

  Σχολιάστε
 • 5 Ιανουαρίου 2015, 17:02
  Permalink

  και μην ξεχνάτε: στο επόμενο συνέδριο θα σας περιμένουμε όλες στην Κύπρο!!!

  Σχολιάστε
 • 5 Ιανουαρίου 2015, 22:19
  Permalink

  Οι φωτογραφιες σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να περιγράψουν όλα αυτά που ζήσαμε.2 εκπληκτικές μέρες που σίγουρα θα μας μείνουν αξέχαστες. Πάντως,αν το επόμενο συνέδριο γίνει στην αγαπημένη μας Κὐπρο τότε νομίζω πως οι περισσότερες από εμάς θα χρειαστούν εντατικά μαθήματα κυπριακών.

  Σχολιάστε
  • 6 Ιανουαρίου 2015, 00:00
   Permalink

   Χαχαχα συμφωνώ…Αν το επόμενο συνέδριο είναι στην Κύπρο τότε σίγουρα θα μας χρειαστούν λίγα κυπριακά..

   Σχολιάστε
 • 6 Ιανουαρίου 2015, 14:53
  Permalink

  Ποιος είσαι Θεέ μου; Σε ψάχνω…Δυο μέρες ηταν αρκετές για να δοθούν απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα και όχι μόνο…Σε ευχαριστώ Θεέ μου που με αξίωσες να παραστώ στο αξέχαστο αυτό συνέδριο…Συνειδητοποίησα τη σημαντικότατη θέση που κατέχεις στη ζωή μας…την ανάγκη της ανθρώπινης ύπαρξης να ενωθεί με το δημιουργό της καθώς και τους μηχανισμούς άμυνας που διαθέτει κάθε χριστιανός έναντι των κινήσεων του διαβόλου…εφοδιάστηκα με λαβές απαραίτητες για να κερδίσεις την ευλογία (την υπέρμετρη υπομονή και επιμονή ,πίστη και ταπείνωση).Τέλος…συμμετείχα στην ομαδική προσευχή και Θεία Ευχαριστία…νιώθοντας τη συγκίνηση γι αυτό το γεγονός που έμοιαζε με πανηγύρι…φωνές από 22 πόλεις…όλες με τον ίδιο στόχο,κοινές προσδοκίες και ένα όπλο ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΣΤΟ ΘΕΟ …!

  Σχολιάστε
 • 6 Ιανουαρίου 2015, 21:08
  Permalink

  Ποιός είσαι Θεέ μου;;;Σε ψάχνω…Τον ψάχνω ή με ψάχνει τελικά;;;Μάλλον το δεύτερο.Γι’ αυτό ανοίξτε όλες καλά τα αυτιά σας και θα τα ανοίξω και εγώ για να τον ακούσουμε όταν θα μας καλεί.Να ανοίξουμε καλά τα μάτια μας για να τον δούμε όταν θα μας κάνει νόημα να πάμε κοντά Του.Όλες λοιπόν στον αγώνα για να βρεθούμε κοντά Του,να ζήσουμε μαζί Του….Λοιπόν καλή αντάμωση στο 3ο πανελλήνιο συνέδριο στην πανέμορφη Κύπρο.Και μάλλον προλαβαίνουμε να αρχίσουμε από τωρα μαθήματα Κυπριακών αν και δεν τα χρειαζόμαστε μια χαρα συνενοούμασταν με τις φίλες μας από την Κύπρο,έτσι δεν είναι χιόνες μου;;; ;););)

  Σχολιάστε
 • 6 Ιανουαρίου 2015, 21:17
  Permalink

  Καλα αν ειναι να παμε στην Κυπρο σιγουρα θα μαθουμε κυπριακα αλλα ευτυχως που τα κοριτσια απο την Κυπρο ειναι παρα πολυ φιλικα και μας βοηθανε!!!σωστα κοριτσια;; στο συνεδριο για παραδειγμα μεχρι και παροιμιες προσπαθουσαν να μας μαθουν!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ και ακομη πιο πολυ ΤΙΣ ΚΥΠΡΙΕΣ!!!

  Σχολιάστε
  • 11 Ιανουαρίου 2015, 14:08
   Permalink

   Κι εμείς σας αγαπάμεεεε! Περάσαμε υπέροχα. Δε θα το ξεχάσουμε ποτέ και όσο ζούμε πάντα θα ονειρεύμαστε για την επόμενη αντάμωσή μας. Ελπίζω να μην αργεί…

   Σχολιάστε
 • 6 Ιανουαρίου 2015, 22:27
  Permalink

  Χρόνια πολλά στην ΑΡΧΗΓΑΡΑ μαςςςς.Να σας χαιρόμαστε!!!!!

  Σχολιάστε
 • 7 Ιανουαρίου 2015, 17:31
  Permalink

  εεε,δε νομίζω η φωτογραφική ανταπόκριση να τελείωσε εδώ,έτσι;;;θέλουμε κι άλλο!

  Σχολιάστε
 • 7 Ιανουαρίου 2015, 20:34
  Permalink

  Ελπίζω να ανεβάσετε και τις υπόλοιπες φωτογραφίες…Ανυπομονούμε να τις δούμε !!!

  Σχολιάστε
 • 9 Ιανουαρίου 2015, 16:26
  Permalink

  Αλέξω τα λες πολύ ωραία!!!! Το υπογράφω κι εγώ… Παιδιά, όσες δεν ήρθατε χάσατε…

  Σχολιάστε
Διάβασε τους κανόνες σχολιασμού!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *