Πρωί Σαββάτου πρώτη μέρα του μήνα Μαρτίου. Ο μήνας μπαίνει με τον καλύτερο τρόπο, αφού είμαι μέσα σ’ ένα λεωφορείο για την διήμερη εκδρομή των Χ.Α. λυκείου στην Καλαμπάκα και τα Μετέωρα. Το ταξίδι αναμενόταν κουραστικό και πολύωρο, αλλά συνάμα και συναρπαστικό, αφού ένα βαθύ στρώμα ομίχλης σκέπαζε την ατμόσφαιρα. Τελικά το ταξίδι ούτε πολύωρο μου φάνηκε αλλά ούτε και κουραστικό, γιατί όταν βρίσκεσαι με καλούς φίλους οι ώρες σου φαίνονται ελάχιστα λεπτά και το ταξίδι φαίνεται σαν ένας συναρπαστικός περίπατος.

Κατά την διάρκεια της διαδρομής ενημερωνόμαστε ότι δεν θα πάμε τελικά στο χιονοδρομικό κέντρο του Περτουλίου λόγω έλλειψης χιονιού. Όλοι λίγο πολύ σαστίσαμε, αλλά μετά από λίγο μας ανακοινώνεται ότι θα πάμε να κάνουμε κανω-καγιάκ και mountain bike στη λίμνη Πλαστήρα. Όλοι ενθουσιασθήκαμε και ανυπόμονοι περιμέναμε πότε θα φτάσουμε για να κάνουμε αυτές τις εναλλακτικές δραστηριότητες.Μετά από λίγο επιτέλους φτάνουμε στη λίμνη και συγκεκριμένα στην τοποθεσία Καλύβια Πεζούλας και σταματούμε σε ένα συγκρότημα εναλλακτικού τουρισμού. Χωριζόμαστε σε ομάδες και η δράση ξεκινά. Παρά το κρύο η εμπειρία θα μου μείνει αξεχαστη. Το κανω-καγιάκ φαντασμαγορικό. Με τις βάρκες μας σχίζαμε τα νερά της λίμνης μέσα στην πυκνή ομίχλη που επικρατούσε. Το mountain bike μοναδικό ανεβάζοντας σου την αδρεναλίνη στα ύψη και κάνοντας τα ρούχα σου καφέ από την λάσπη.

Γευματίζουμε και αποχαιρετούμε την λίμνη Πλαστήρα με προορισμό τα Τρίκαλα και πιο συγκεκριμένα τη ΓΕΧΑ Τρικάλων. Εκεί θα κάνουμε κοινή συνάντηση με τους «Χαρούμενους Αγωνιστές» Τρικάλων. Ενώνουμε τις φωνές μας και τραγουδούμε τα κοινά μας ιδανικά. Η ομοψυχία και η ενότητα πλημμυρίζουν τις ψυχές μας και ακτινοβολούν στα πρόσωπα όλων μας. Ακούμε λόγους πνευματικούς, αγωνιστικούς, νεανικούς από τον π. Διονύσιο, τον πνευματικό υπεύθυνο των Χ.Α. Τρικάλων.Μπαίνουμε στο λεωφορείο και φτάνουμε στην Καλαμπάκα, όπου θα κάνουμε την βόλτα μας, θα κάνουμε την βραδινή μας προσευχή και θα ξεκουραστούμε το κατά δύναμη στο ξενοδοχείο.

Κυριακή πρωί, δεύτερη ημέρα της εκδρομής ξεκινάει με τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης της Καλαμπάκας. Τι καλύτερο για να ξεκινήσει η μέρα μας, αφού θα μπορέσουμε να ηρεμήσουμε, να επικοινωνήσουμε με τον Ουράνιο Πατέρα μας και να Τον λατρεύσουμε. Δίνουμε και το ιεραποστολικό μας στίγμα με εξόρμηση χριστιανικών βιβλίων. Διαδίδουμε τον λόγο του Θεού στις ψυχές των συνανθρώπων μας που διψούν για τα αθάνατα θεία λόγια. Παίρνουμε ένα υπέροχο πρωινό στο προαύλιο του Ναού και ανηφορίζουμε για τα Μετέωρα. Ανεβαίνοντας η θέα μου προκαλεί δέος. Πώς μπόρεσαν να χτίσουν εδώ πάνω αυτά τα εκπληκτικά μνημεία της αγάπης του Θεού, τα Ιερά αυτά Μοναστήρια; Τελικά φτάνουμε στο Μεγάλο Μετέωρο, όπου εκεί θα θαυμάσουμε τα κειμήλια του Μοναστηριού, θα μείνουμε έκπληκτοι από την πανοραμική θέα και θα προσκυνήσουμε σε τόπους αγιασμένους. Ένιωθα ότι βρισκόμουν λίγο πιο κοντά στο Θεό και το όλο τοπίο με συνεπήρε γεμίζοντας την ψυχή μου γαλήνη. Κατηφορίζουμε στην Καλαμπάκα, όπου θα γευματίσουμε και θα πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής. Α! Μη ξεχάσω! Πριν μπω στο λεωφορείο θα φάω το ωραιότερο γλυκό που έχω φάει ποτέ και είμαι σίγουρος ότι αυτό το γλύκισμα θα το ζήλευαν και τα καλύτερα ζαχαροπλαστεία της Αθήνας.

Στο γυρισμό σταματήσαμε σε γήπεδα 5χ5 στη Λαμία τελειώνοντας την εκδρομή με αγώνες συναρπαστικούς. Εντυπώσεις πολλές, βαθιά χαραγμένες στις καρδιές όλων μας. Εγώ προσωπικά γύρισα σπίτι μου γεμάτος ενέργεια και γαλήνη αποκομίζοντας εμπειρίες που θα με συνοδεύουν σε όλη μου τη ζωή, καθώς άφησαν ίχνη ανεξίτηλα μέσα στην ψυχή μου. Δόξα τω Θεώ! Περιμένουμε τις επόμενες ευκαιρίες!

Χαρούμενος Αγωνιστής Αθηνών