«Μάρτιος, ο μήνας της παλληκαριάς, της ελληνικής λεβεντιάς.

Μάρτιος ο μήνας της διπλής γιορτής.

Την 25η μέρα του πανηγυρίζουμε τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, την αρχή της ελευθερίας μας από την αμαρτία. Την αρχή της σωτηρίας μας.

…Γιορτάζουμε και την έναρξη του αγώνα των προγόνων μας εναντίον των Τούρκων για την ανεξαρτησία τους»

Τα λόγια αυτά στο πρώτο άρθρο του τεύχους Μαρτίου του «Προς τη Νίκη», μας εισάγουν σ’ ένα πλούσιο αφιέρωμα στην εθνική μας εορτή, την 25η Μαρτίου.

Σου προτείνω λοιπόν…

***

  • Να θαυμάσεις τον ΚΑΝΑΡΗ, τον ατρόμητο μπουρλιοτέρη πού ήξερε να πυρπολεί όχι μόνο τα πλοία του εχθρού αλλά και τις καρδιές των συμπατριωτών του!

  • Να αναλογιστείς τη βαριά κληρονομιά που κουβαλάς, καθώς θα γνωρίσεις την θαυμαστή δύναμη που έδινε στην ψυχή της Σπαρτιάτισσας μάνας η αγάπη στην πατρίδα ώστε να ενδιαφέρεται πιό πολύ κι από τα παιδιά της «ΤΙ ΠΡΑΤΤΕΙ Η ΠΑΤΡΙΣ».

  • Με αφορμή δύο φετινές επετείους να γνωρίσεις τι προσέφεραν στην Ελλάδα μας δυό μεγάλες μορφές: ο ΛΟΡΔΟΣ ΜΠΑΪΡΟΝ-Ο ΦΙΛΕΛΛΗΝΑΣ (190 χρόνια από το θάνατό του) και ο ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ (300 χρόνια από τη γέννησή του). Πράγματι «ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ, ΜΕΓΑ ΕΡΓΟ!»

  • Να μεταφερθείς για λίγο «ΣΤΑ ΨΑΡΑ» με το ιστορικό διήγημα γιά μικρούς καί μεγάλους καθώς μια άλλη ιστορική επέτειος (Ιούνιος 1824 – η καταστροφή των Ψαρών) μας καλεί, 190 χρόνια μετά, να μην ξεχνούμε τις «θυσίες που ανοίγουν το δρόμο της Λευθεριάς».

  • Και πάνω από όλα να μήν ξεχάσεις να πεις ολόθερμο το «ευχαριστώ» στην Υπεραγία Θεοτόκο, την Μητέρα του Χριστού και Μητέρα όλων μας. Πόσο όμορφα εκφράζει τα αισθήματα της καρδιάς μας το ποίημα «ΔΟΞΑ ΣΕ ΣΕΝΑ, ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΜΗΤΕΡΑ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ!»

Καλή μελέτη!

 
Αν θέλεις να γραφτείς συνδρομητής στο περιοδικό «Προς τη ΝΙΚΗ» 
στείλε τώρα email με το ονοματεπώνυμο και τη διεύθυνση σου
στο prostiniki@yahoo.gr 
ή πάρε τηλέφωνο στο 210-3608533 &210-3624296.
(Ετήσια συνδρομή εσωτερικού: 12 ευρώ)
 

Υ.Γ.: Και μην ξεχνάς την διαδραστική πρόταση του «Προς τη Νίκη»! Στείλε στη διεύθυνση του Περιοδικού κείμενα και φωτογραφίες (jpeg ή tiff – 200dpi και πάνω) με θέμα: «Γνώρισέ μας τόν τόπο σου!» και σύντομα θα τα δεις να δημοσιεύονται!