– Δεν μου είπες. Πώς τα περάσατε στην εκδρομή το Σάββατο 25 Ιανουαρίου;

– Δεν τα ‘μαθες;  Υπέροχα! Οι «Χαρούμενοι Αγωνιστές» Γυμνασίου επισκεφθήκαμε το χιονοδρομικό κέντρο του Παρνασσού! Παρά τη σφοδρή χιονόπτωση, 150 εκδρομείς κατορθώσαμε να ανεβούμε στον κατάλευκο Παρνασσό. Στη διαδρομή απολαύσαμε το πανέμορφο ορεινό τοπίο. Αλλά, στο χιονοδρομικό ήταν το κάτι άλλο! Τρείς (3) ολόκληρες ώρες επιδοθήκαμε σε έναν ανελέητο χιονοπόλεμο· όσο, βέβαια, μας το επέτρεπε το τσουχτερό κρύο και ο δυνατός βοριάς. Άλλοι, πιο οργανωμένοι και έμπειροι – με ελκηθράκια, αλλά και χωρίς αυτά-  αξιοποίησαν το χρόνο τους κάνοντας τσουλήθρα πάνω στο χιόνι.  Κάτι, πραγματικά, φανταστικό!

– Τι άλλο περιελάμβανε το πρόγραμμα της εκδρομής;

– Στη συνέχεια, κατηφορίσαμε προς την Αράχωβα. Κοντά, λοιπόν, στην ιστορική κωμόπολη, ξαποστάσαμε και ευχαριστηθήκαμε το γεύμα μας. Φυσικά, δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε να σταματήσουμε σε κάποιο ιερό προσκύνημα. Έτσι, κατά την επιστροφή μας προς την Αθήνα, κάναμε μια στάση σε ένα  φημισμένο μνημείο της Βοιωτίας: τον ιερό ναό Παναγίας του Σκριπού στον Ορχομενό. Εκεί, ακούσαμε από τον εφημέριο του ναού την ιστορία του εν λόγω μνημείου, που μας τη διηγήθηκε λεπτομερειακά.

Παραλίγο να το ξεχάσω! Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, η παραμονή μας στο λεωφορείο δεν ήταν καθόλου πληκτική, γιατί οι ομαδάρχες μας είχαν ετοιμάσει διαγωνισμούς και ερωτήσεις με ανάλογη… γλυκιά επιβράβευση!

– Χαίρομαι που περάσατε ωραία. Μακάρι να είχα έρθει κι εγώ μαζί σας!

– Πραγματικά, κρίμα που δεν ήρθες. Αλλά, ποτέ δεν είναι αργά. Του χρόνου με το καλό!!!