Παρασκευή 3 Ιανουαρίου! Η μεγάλη μέρα έφτασε και η επιθυμία μας γίνεται πραγματικότητα! Ένα χειμερινό διήμερο στην αγαπημένη μας κατασκήνωση, το Ελληνικό, ξεκινά!!!

Αν και βρισκόμασταν μέσα στην καρδιά του χειμώνα ο καιρός ήταν υπέροχος! Παραλάβαμε, λοιπόν, όλοι τα εισιτήρια εισόδου μας στην κατασκήνωση και ξεκινήσαμε το πρόγραμμά μας! Σίγουρα δυο μέρες στην κατασκήνωση δεν είναι αρκετές… Αλλά καταφέραμε να κάνουμε ένα σωρό πράγματα!

Στολίσαμε την τραπεζαρία μας και φτιάξαμε έναν υπέροχο φωτεινό χιονάνθρωπο! Κόψαμε βασιλόπιτα και συμμετείχαμε όλοι σε μία μοναδική κλήρωση με πολλά δώρα! Φυσικά δεν έλειψαν τα παιχνίδια και οι αγώνες στα γήπεδα… και αφού πέσει ο ήλιος η συνέχεια στην τραπεζαρία! Πρωινές και βραδινές βόλτες στο όμορφο χειμωνιάτικο τοπίο μας ξεκούρασαν και μας ανεφοδίασαν! Και, όπως είναι φυσικό, πολύ τραγούδι!! Τόσο κάτω από τα αστέρια… όσο και γύρω από τη ζεστή μας ξυλόσομπα μέχρι αργά το βράδυ ψήνοντας κάστανα!! Η παράκληση στην Παναγία μας στο Ναό μάς έδωσε δύναμη να συνεχίσουμε τον αγώνα μας στην πόλη!

Πριν πάρουμε το δρόμο της επιστροφής επισκεφτήκαμε το χωριό Ελληνικό που είναι κάτω από την κατασκήνωσή μας! Γυρίσαμε στα δρομάκια του και χτυπούσαμε από πόρτα σε πόρτα λέγοντας τα κάλαντα! Η χαρά των κατοίκων μεγάλη! Μας κερνούσαν με τα παραδοσιακά γλυκά των ημερών και μας γέμιζαν με ευχές για τον καινούργιο χρόνο! Αποχαιρετώντας μας ο πρόεδρος του χωριού μας ευχαρίστησε λέγοντας πόσο μεγάλη χαρά για το χωριό τους ήταν η παρουσία τόσων νέων ανθρώπων!

Πριν φύγουμε από την κατασκήνωση συγκεντρώθηκαν γραπτά αιτήματα από μικρούς και μεγάλους για να ξαναπάμε! Αρχηγέ, τι λέτε λοιπόν;Το Πάσχα τώρα πάλι;;;