Επιτέλους έφτασε στα χέρια μου το τεύχος Δεκεμβρίου του «Προς τη Νίκη»! Το περίμενα με ανυπομονησία για να αρχίζω σιγά-σιγά να μπαίνω στό εορταστικό κλίμα των Χριστουγέννων… Και πραγματικά βρήκα πολύ ενδιαφέροντα και επίκαιρα άρθρα.

***

  • «Τι δώρο να του κάνω;» – Με αφορμή το Ευαγγέλιο της εορτής που περιγράφει τήν προσκύνηση των μάγων, ο καθένας μας ας σκεφτεί τι δώρο θα προσφέρει καθώς και φέτος θα προσκυνήσει τον νεογέννητο Χριστό.
  • «Χριστούγεννα: Πως; Που; Πότε; Ποιος;» – Πρωτότυπο και πολύ ενδιαφέρον άρθρο με αναφορές σε συχνές παρανοήσεις και απαραίτητες διευκρινήσεις σχετικά με την ιστορία των Χριστουγέννων.
  • Τα Χριστούγεννα είναι από τις πιό αγαπημένες εορτές του λαού μας και συνοδεύονται με πολλά έθιμα και παραδόσεις. Στο τεύχος αυτό, σε συνέχεια από το αφιέρωμα στή Θράκη του προηγούμενου τεύχους, βαδίζουμε «Στά βήματα της Θρακιώτικης παράδοσης» και γνωρίζουμε πολλά ήθη και έθιμα, ιδιαίτερα μάλιστα από την περίοδο του Δωδεκαημέρου.
  • Γνωρίζεις πού βρίσκεται «Τό μεγαλύτερο διεθνές ραδιοτηλεσκόπιο στή Γη»; Στήν έρημο Ατακάμα της Χιλής, σε υψόμετρο άνω των 5000 μέτρων! Διάβασε και άλλα εεντυπωσιακά στοιχεία στο σχετικό άρθρο….
  • Πολύ ζωντανό και το Χριστουγεννιάτικο Συννεφοπαραμύθι… Το διάβασα στην μικρή μου αδελφή. Πάντως μου φαίνεται πολύ αληθινό για να είναι παραμύθι…
  • Εξαιρετική και πρωτότυπη η «Πρόταση γιά διακόσμηση» με τις φλούδες από τα πορτοκάλια. Το γλυκό με τα «Κυδώνια ψητά» δεν το δοκίμασα ακόμη… Ψήνεται!!!

 

 

Καλά Χριστούγεννα!

Κ.

 

 

Αν θέλεις να γραφτείς συνδρομητής στο περιοδικό «Προς τη ΝΙΚΗ»

στείλε τώρα email με το ονοματεπώνυμο και τη διεύθυνση σου

στο prostiniki@yahoo.gr 

ή πάρε τηλέφωνο στο 210-3608533 &210-3624296.

 (Ετήσια συνδρομή εσωτερικού: 12 ευρώ)