«Το ΟΧΙ δεν είναι μία λέξη. Είναι μία στάση ζωής!»

Αυτή η φράση που διάβασα στο «Προς τη Νίκη» στο τεύχος του Οκτωβρίου νομίζω ότι εκφράζει απόλυτα τον κάθε Έλληνα. Κι επειδή ο Οκτώβριος είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με το ΟΧΙ του 1940, αξίζει να διαβάσουμε το τεύχος αυτό που περιέχει εξαιρετικά άρθρα σχετικά με την Εθνική μας επέτειο. Από αυτά ξεχώρισα:

 

  • Τό μυστικό του θαύματος – το μυστικό της νίκης. Ποιό είναι;… Διάβασε το πρώτο και κύριο άρθρο του περιοδικού για να το βρεις.
  • Από τη δράση του πολεμικού μας στόλου. Ήρθε η ώρα να γνωρίσουμε τα πλοία «Αδρίας», «Πίνδος», «Βασίλισσα Όλγα» και τα εντυπωσιακά κατορθώματά τους.
  • Μάνα του στρατιώτη – Καλλιόπη Λύκα. Μια άγνωστη ηρωίδα, πρότυπο ηρωισμού και αυτοθυσίας.
  • Υπήρχαν ήρωες;… Τα αληθινά περιστατικά του ομώνυμου άρθρου μας βεβαιώνουν: «Στην Ελλάδα μας υπήρχαν και θα υπάρχουν ήρωες…»
  • Ο καστανάς. Ένα πολύ συγκινητικό στιγμιότυπο με έναν ανάπηρο πολέμου – Έλληνα ήρωα του αλβανικού μετώπου.
  • «Μα πώς γίνεται, κύριε;» – Διήγημα που περιγράφει μια από τις πολλές εμφανίσεις της Παναγίας στην Πίνδο κατά τη διάρκεια του ελληνοιταλικού πολέμου.

Φυσικά στο περιοδικό θα βρείς και άλλα ενδιαφέροντα άρθρα αλλά και προτάσεις για επίκαιρα βιβλία, χειροτεχνία «δάφνινο στεφάνι», ποιήματα, εγκυκλοπαιδικά κ.α.

 

Καλή ανάγνωση!

Ν.

 

 

Αν θέλεις να γραφτείς συνδρομητής στο περιοδικό «Προς τη ΝΙΚΗ»

στείλε τώρα email με το ονοματεπώνυμο και τη διεύθυνση σου

στο prostiniki@yahoo.gr

ή πάρε τηλέφωνο στο 210-3608533 &210-3624296.

 (Ετήσια συνδρομή εσωτερικού: 12 ευρώ)