Το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου  πραγματοποιήθηκε η  μετακατασκηνωτική εκδρομή στη Νάουσα των Χ.Α. Γυμνασίου-Δημοτικού Θεσσαλονίκης. Συγκεκριμένα, με τη βοήθεια του Θεού, μόλις φτάσαμε στο πανέμορφο και καταπράσινο πάρκο του Αγίου Νικολάου της Νάουσας, αμέσως ξεχυθήκαμε για παιχνίδι. Μπάλα, μήλα και παιχνίδι του δάσους ήταν μερικά από αυτά. Έπειτα εξερευνήσαμε πολλά μονοπάτια της περιοχής και περπατήσαμε κατά μήκος του ποταμού. Θα ήταν παράλειψη να μην αναφερθούμε στις άφθονες πέστροφες στη λιμνούλα του πάρκου τις οποίες ψάρεψαν πολλοί Χ.Α. και όχι μόνο!

Αφού λοιπόν χορτάσαμε παιχνίδι, καθαρό αέρα και τη φυσική ομορφιά του δάσους, στη συνέχεια του προγράμματος μεταφερθήκαμε στο εντευκτήριο της πόλης της Νάουσας. Εκεί δροσιστήκαμε με ένα πεντανόστιμο παγωτό και έπειτα η υπεύθυνη του εντευκτηρίου δ.Πηνελόπη, μας εξιστόρησε με πολύ γλαφυρότητα και ζωντάνια τα δεινά των Ναουσαίων στην περίοδο της Τουρκοκρατίας. Μας εξήγησε πως 1273 Έλληνες Ναουσαίοι, κατά την εξέγερσή τους έναντι του τουρκικού ζυγού, βασανίστηκαν και θανατώθηκαν ένας-ένας από τους Τούρκους κατακτητές διότι αρνήθηκαν να αλλαξοπιστήσουν. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως οι Ναουσαίες κατά τη διάρκεια αυτών των γεγονότων αρνήθηκαν να παραδοθούν στους Τούρκους χορεύοντας και πέφτοντας με τη σειρά στο ποτάμι της Νάουσας από μεγάλο υψόμετρο.

Αμέσως μετά, έπειτα από σύντομο παιχνίδι στο πλήρως εξοπλισμένο εντευκτήριο της Νάουσας, πήραμε το δρόμο της επιστροφής. Άλλη μία πανέμορφη εκδρομή, με τη χάρη του Θεού, έφτασε στο τέλος της…..

Μερικά φωτογραφικά στιγμιότυπα από την πανέμορφη εκδρομή μας!