Στη νέα σχολική χρονιά δώσε το «Παρών!»

στον αγώνα για την γνώση και την αρετή!

Αυτή η προτροπή-ευχή του «Προς τη Νίκη» στο πρώτο άρθρο του τεύχους Σεπτεμβρίου μας καθώς και η είδηση για το σχολείο που άνοιξε στην ελληνική Ίμβρο ύστερα από 49 χρόνια, αναπτερώνουν τις ελπίδες μας και μας δίνουν θάρρος και δύναμη για τη νέα χρόνια!

Από τα υπόλοιπα άρθρα που διάβασα ξεχώρισα ιδιαιτέρως:

 

  • «πιστῶν τό στήριγμα»: Ένα σύγχρονο περιστατικό που φανερώνει πώς ο Τίμιος Σταυρός μας στηρίζει και μας ενισχύει στον καθημερινό μας αγώνα.
  • «ἀγαπᾶτε τούς ἐχθρούς ὑμῶν»=ΤΟ ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΑΘΛΗΜΑ: «Σου αρέσουν τα extreme sports;… Αθλήματα για λίγους. Αθλήματα που ανεβάζουν την αδρεναλίνη στα ύψη. Υπάρχουν και στην πνευματική ζωή ακραία αθλήματα… Διάβασε το ευαγγελικό ανάγνωσμα της Κυριακής 29 Σεπτεμβρίου 2013 (σελ. 302-3) και θα καταλάβεις…
  • «Διάλεξε ἐσύ πρῶτος»: Μια πολύ διδακτική ιστορία από την Παλαιά Διαθήκη για τις διενέξεις μεταξύ συγγενών και φίλων που δείχνει ότι όποιος υποχωρεί για χάρη της αγάπης και της ενότητος, ελκύει την ευλογία του Θεού.
  • Συγκλονιστικά τα γεγονότα που έζησε η μαρτυρική Βασιλεύουσα τόν Σεπτέμβριο 1955. Οφείλουμε όλοι να τα διαβάζουμε, να τα θυμόμαστε και να προσευχόμαστε για τους λίγους Έλληνες της Πόλης που παραμένουν εκεί και διατηρούν ζωντανό το όνειρο…
  • Εντυπωσιακό, τέλος, και το άρθρο «Ζεστές φωλιές στις πιο κρύες περιοχές του πλανήτη». Ορθόδοξοι ιεροί Ναοί στήν Αλάσκα και την Ανταρκτική!

Και όπως πάντα το περιοδικό έχει να μας προτείνει χειροτεχνίες, συνταγές, γρίφους και …συννεφοπαραμύθια για μικρούς και μεγάλους!

 

Καλή ανάγνωση!

Ν.

 

 

Αν θέλεις να γραφτείς συνδρομητής στο περιοδικό «Προς τη ΝΙΚΗ»

στείλε τώρα email με το ονοματεπώνυμο και τη διεύθυνση σου

στο prostiniki@yahoo.gr 

ή πάρε τηλέφωνο στο 210-3608533 &210-3624296.

 (Ετήσια συνδρομή εσωτερικού: 12 ευρώ)