ΤΕΥΧΟΣ «ΠΡΟΣ ΤΗ ΝΙΚΗ» ΜΑΪΟΣ 2013

 

«Χριστός Ανέστη!», «Αληθώς Ανέστη ο Κύριος!». Οι δύο φράσεις που θα συναντήσεις στο εξώφυλλο του ολοκαίνουργου τεύχους Μαΐου, το οποίο είναι αφιερωμένο στη ζωηφόρο Ανάσταση του Κυρίου μας.

Σε αυτό θα βρεις πανέμορφες ποιητικές συνθέσεις για την πορεία «προς Εμμαούς» και του χριστιανού ποιητή Γιώργου Βερίτη για την Ανάσταση, «Ανάστασης μηνύματα» και άλλα παρόμοια άρθρα. Μου άρεσε ιδιαίτερα –φαντάζομαι και σένα θα σου αρέσει- η παράθεση του αναστάσιμου χαιρετισμού σε πάρα πολλές γλώσσες του κόσμου στην πρώτη-πρώτη σελίδα.

 

Άραγε ξέρεις ποιος είναι ο νέος πολιούχος των Σερρών; Προσωπικά, δεν τον γνώριζα! Τον έμαθα, όμως, μέσα από ένα άρθρο του Προς τη Νίκη για το βίο του «Αγίου Νικήτα του Νέου», το οποίο μάλιστα διακόσμησαν οι «Χαρούμενες Αγωνίστριες» Σερρών. Μπράβο στα κορίτσια!

 

Είμαι βέβαιος πως θα συγκινηθείς από το σύντομο αφιέρωμα στην Β΄ Άλωση της Κωνσταντινούπολης, το 1453 και στο τελευταίο «Αυτοκράτορα των Ρωμαίων» «Κωνσταντίνο Παλαιολόγο», έναν πραγματικό «ήρωα του χρέους και της θυσίας»!

 

Ακόμα, μπορείς να πληροφορηθείς για το «πως προσευχόμαστε», για την ακριτική και ένδοξη Θράκη μας, που διαθέτει «της Ευρώπης τα καλά και της Ασίας τα πλούτια», για τους «Πεντηκοστιανούς» (το γ΄ μέρος αναφορικά με τους Προτεστάντες), για τις «απίστευτες αλλαγές» που μπορούν να συμβούν στη ζωή ενός νέου, ακόμα και μέσα από την «τελευταία επιθυμία» της γιαγιάς του!

 

Καθώς ο καιρός περνά και το καλοκαιράκι πλησιάζει, κοντοζυγώνει και η αγαπημένη μας…. «κατασκήνωση». Πάρε μια μικρή γεύση και κουράγιο έως τότε από το ομώνυμο άρθρο.

 

Και μη ξεχνούμε στις τελευταίες σελίδες τις πολύ πρακτικές και νόστιμες προτάσεις μαγειρικής, όπως και τα διασκεδαστικά παιχνίδια!

 

Κόντεψα να το παραλείψω: στην τελευταία-τελευταία σελίδα, δίπλα από τα παιχνίδια, υπάρχει ένας πρωτότυπος διαγωνισμός για την περήφανη και πολύπαθη Θράκη μας. Μη τον χάσεις! Πάρε μέρος οπωσδήποτε!

 

Χριστός Ανέστη!

Ο αναστημένος Κύριος να μας δώσει

κουράγιο και επιτυχία στις εξετάσεις!

Στ.Ο.