10 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2012: ΤΟ ΠΗΡΑΜΕ!

ΤΟ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΟ ΜΑΣ ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ
ΣΤΙΒΟΥ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Στις 10 Νοεμβρίου 2012 διεξήχθη στο Καυτανζόγλειο στάδιο της Θεσσαλονίκης το 6ο Διενοριακό Πρωτάθλημα Στίβου για όλα τα Κατηχητικά της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλονίκης. Στα πλαίσια του εορτασμού για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της πόλης από τους Τούρκους, η εκδήλωση ήταν η πιο άρτια οργανωμένη και μεγαλύτερη σε συμμετοχή που έγινε ποτέ. 600 παιδιά(!) από 15 κατηχητικά της Θεσσαλονίκης διαγωνίστηκαν ανά κατηγορίες (αγόρια/κορίτσια, Junior (Α’-Β’ Δημοτικού)/ Δημοτικό/ Γυμνάσιο/ Λύκειο) σε 5 αγωνίσματα:

  • 100m ταχύτητα,
  • 1000m αντοχή,
  • άλμα εις μήκος,
  • άλμα εις ύψος και
  • σφαίρα.

Προηγήθηκε παρέλαση των αθλητών, όπως στους Ολυμπιακούς Αγώνες, με προπορευόμενο ένα παιδί ντυμένο Μακεδονομάχο. Η κεντρική οργάνωση καλύπτεται από επιτελείο προπονητών και αθλητών του Αθλητικού Σωματείου “Ρήγας” και το πρωτάθλημα ήταν και φέτος καταπληκτικό.

Παρουσία του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ.κ. Ανθίμου, κατηχητών, γονέων και φίλων, με πολύ ενθουσιασμό και πολύ καλό καιρό τα πράγματα πήγαν υπέροχα. Ακόμη πιο υπέροχο ήτανε το φινάλε. Εκτός από τις ατομικές βραβεύσεις (μετάλλια και έπαινοι στους 3 πρώτους) δίνεται το τελικό κύπελλο στο κατηχητικό με τους περισσότερους βαθμούς συνολικά. Κάθε αθλητής που βγαίνει από 1ος μέχρι 6ος προσθέτει στο κατηχητικό του 7,5,4,3,2 ή 1 βαθμό αντίστοιχα. Το κατηχητικό μας, του Μεγάλου Βασιλείου, βγήκε πρώτο!

Η απονομή και το πανηγύρι στην εξέδρα συνεχίστηκε με εορταστικό τραπέζι με όσους συμμετείχαν για το κατηχητικό μας, στην αίθουσά μας, Σβώλου 42. Συγχαρητήρια σε όσους συμμετείχαν!

Η Μητρόπολή μας συνεχίζει με -άρτια οργανωμένα και μεγάλου ενδιαφέροντος- πρωταθλήματα Ποδοσφαίρου, μετά Μπάσκετ και βλέπουμε.

Καλή συνέχεια… ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΟ ΜΟΥ ΣΑΓΑΠΩ! Και του χρόνου!