«Οκτώβριος. Τούτος ο μήνας είναι αλλιώτικος. Είναι γεμάτος δόξα, εθνικό παλαμό, αγνό πατριωτισμό… γεμάτος πίστη, αισιοδοξία, αυτοθυσία».

 

Το τεύχος Οκτωβρίου του «Προς τη Νίκη» ανοίγει ένα παράθυρο στην ένδοξη ελληνική ιστορία και ρίχνει φωτεινές ακτίνες ελπίδας στην κρίσιμη περίοδο που διέρχεται η πατρίδα μας.

 

Διάβασε το και θα καταλάβεις πολλά… Γιατί δεν πρέπει να ξεχνούμε ότι…

 

  • …όσο σημαντικοί ήταν οι επαναστατικοί αγώνες του 1821, άλλο τόσο σπουδαίοι ήταν και οι βαλκανικοί πόλεμοι του 1912-13 που απελευθέρωσαν τόσες πολλές ελληνικές περιοχές ώστε η Ελλάδα, που μέχρι τότε έφτανε μόλις λίγο παραπάνω από τη Λαμία, διπλασιάστηκε και σε έκταση και σε πληθυσμό.  Αλήθεια, γνωρίζουμε πως έγινε αυτό το θαύμα του διπλασιασμού της Ελλάδας;… Διάβασε το αφιέρωμα «100 χρόνια βαλκανικοί πόλεμοι 1912-2012» και θα δεις….
  • «Το έπος του 1940, 72 χρόνια μετά», παραμένει ένα ακόμη θαύμα της πίστης στον Θεό και της ομοψυχίας των Ελλήνων
  • Η πατρίδα μας έχει άγρυπνους φύλακες και προμάχους τους πολιούχους αγίους της. Γνώρισε τους μέσα από τη νέα στήλη του περιοδικού που παρουσιάζει πρώτο τον πολιούχο της Θεσσαλονίκης, τον άγιο Δημήτριο τον Μυροβλήτη.

 

Επίσης, στο τεύχος αυτό μπορείς να βρεις ωραίες ξεναγήσεις στο «Μουσείο Βαλκανικών Πολέμων» (βρίσκεται μεταξύ Θεσσαλονίκης-Εδέσσης) και στο θωρηκτό «Γ. Αβέρωφ, Ένα ζωντανό μουσείο του πολεμικού μας ναυτικού».

 

Καλή περιήγηση και καλή μελέτη!

                                                                                                                          Κ.

 

 

Αν θέλεις να γραφτείς συνδρομητής στο περιοδικό «Προς τη ΝΙΚΗ»

στείλε τώρα email με το ονοματεπώνυμο και τη διεύθυνση σου

στο prostiniki@yahoo.gr 

ή πάρε τηλέφωνο στο 210-3608533 &210-3624296.

 (Ετήσια συνδρομή εσωτερικού: 12 ευρώ)