Το «Προς τη Νίκη» του Ιουλίου είναι απλά …τέλειο! Διάβασέ το και θα καταλάβεις… Προσωπικά απ’ όσα διάβασα, μου έκαναν πολύ εντύπωση:

  • Το περιστατικό με τον Στρατή Μυριβήλη, που γεμάτος ενθουσιασμό έτρεξε να καταταγεί στο στρατό για να πολεμήσει για την απελευθέρωση της Ελλάδας (1912). Διάβασέ το στο άρθρο «Πολεμούσαμε και τραγουδούσαμε».
  • Πολύ διδακτικό και «Το κάρβουνο». Πόσο προσοχή χρειάζεται στις παρέες μας… «Τα κάρβουνα κι αν δεν καίνε, μαυρίζουν όποιον τ’ αγγίξει»!
  • Πλούσιο το τεύχος και σε εγκυκλοπαιδικές γνώσεις. Μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση το άρθρο «Ορατά και αόρατα». Τελικά «ελάχιστα από όσα υπάρχουν βλέπουμε» και «πολλά από όσα βλέπουμε δεν υπάρχουν πια». Αλήθεια, πόσοι άνθρωποι το έχουν συνειδητοποιήσει αυτό;!
  • Οι φίλοι του ποδοσφαίρου καλό είναι να διαβάσουν το «3-4-3 Είναι θέμα συστήματος». Εκεί θα βρουν το καλύτερο σύστημα για τη νίκη!

 

Θα μπορούσα να γράψω και για τα άλλα άρθρα, αλλά καλύτερα να τα διαβάσεις μόνος σου… Για την Αγία Μακρίνα, την Αγία Μαρκέλλα της Χίου, το εντυπωσιακό θαύμα που διαβάζεται στα προφητικά αναγνώσματα της εορτής του Προφήτου Ηλία και άλλα…

            Καλή μελέτη!

«Χαρούμενος Αγωνιστής»