Πραγματοποιήθηκε χθες, ανήμερα της 25ης Μαρτίου 2012 το απόγευμα, η Εθνική Εορτή για την 25η Μαρτίου 1821, στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΓΕΧΑ, στην πόλη του Βόλου (Κοραή με Αλεξάνδρας).
Από νωρίς άνθρωποι όλων των ηλικιών από πολλές διαφορετικές περιοχές και γειτονιές της πόλης, κατέφθασαν στη μικρή -όπως αποδείχθηκε- αίθουσα εκδηλώσεων για να παρακολουθήσουν τη γιορτή.
Πολλά από τα μικρά παιδιά ήταν ντυμένα και με παραδοσιακές στολές.
Με ζωντάνια και ενθουσιασμό τα κορίτσια, απέδωσαν όμορφα τραγούδια με συνοδεία μουσικών οργάνων ενώ ποιήματα και απαγγελίες μέσα στο πνεύμα της Εθνικής Επετείου μας μετέφεραν σε όσα επρόκειτο να παρακολουθήσουμε παρακάτω…
Το μεγάλο θεατρικό έργο: «Παπαφλέσσας, ο πυρπολητής των ψυχών», που έπαιξαν 22 και πλέον Χαρούμενοι Αγωνιστές, ανέδειξε την ηρωική μορφή του αγώνα, τον Αρχιμανδρίτη Γρηγόριο-Δικαίο Φλέσσα, γνωστόν ανά την οικουμένη με το όνομα “Παπαφλέσσας”, που με υψηλό φρόνημα και πίστη στα ιδανικά της ελευθερίας, της αυτοδιάθεσης του Ελληνικού λαού, μα πρωτίστως με θερμή και ζωντανή πίστη στο Θεό, πρόταξε τα στήθη του απέναντι στον Ιμπραήμ, αναγκάζοντάς τον να παραδεχτεί την υπεροχή του ελληνικού πνεύματος και να τον προσκυνήσει, αποδίδοντας έτσι μέγιστη τιμή.
Όλοι όσοι παρακολούθησαν τη γιορτή, δεν έμειναν ασυγκίνητοι όταν ο Παπαφλέσσας εξομολογήθηκε,
μα και όταν νεκρός πια, του απεδόθη τέτοια τιμή.
Τα δάκρυα που πλημμύρισαν τα μάτια όλων των παρισταμένων, σε συνδυασμό με το ενθουσιώδες και παρατεταμένο χειροκρότημα, ήταν η καλύτερη ανταμοιβή για όλους τους συμμετέχοντες.
Ας μην αφήσουμε την ιστορική μνήμη να σβήσει.
Οι ήρωες και η ιστορία του έθνους μας, μας καλούν να βαδίσουμε στα ίχνη τους, τις δύσκολες εποχές που περνάει η πατρίδα μας. Αυτοί ας είναι οι μόνοι ορθοί οδοδείκτες στην πορεία μας!