Χριστουγεννιάτικη Γιορτή – Πώς περάσαμε

Για άλλη μια χρονιά η χριστουγεννιάτικη γιορτή από τη Χριστιανική Φοιτητική Δράση και τους Χαρούμενους Αγωνιστές Θεσσαλονίκης. Το μεγαλύτερο μέρος της γιορτής καλύφθηκε από τη θεατρική παράσταση «Μια ευχή τα Χριστούγεννα»  μια ολοκαίνουργια προσπάθεια που γράφθηκε και επιμελήθηκε εξ’ ολοκλήρου από τα ίδια τα μέλη της Χ.Φ.Δ. Θεσσαλονίκης.

Η πλοκή του έργου εκτυλίσσεται στην σύγχρονη εποχή και επικεντρώνεται στις προσπάθειες ενός νεαρού φοιτητή, του Άγγελου, ο οποίος προσπαθεί μετά τον πρόσφατο θάνατο της μητέρας του και κάτω από το αυστηρό βλέμμα του πατέρα του να ξαναφέρει το Χριστό στην οικογένεια του. Το ήδη φορτισμένο κλίμα της οικογένειας απογειώνει μια επιστολή, η οποία καλεί τον καρδιοχειρουργό Φίλιππο Μωυσιάδη, πατέρα της οικογένειας, να παραστεί σε ένα συνέδριο στο εξωτερικό τις ημέρες των Χριστουγέννων. Ο αγώνας του Άγγελου θα γίνει ακόμα δυσκολότερος καθώς μαζί με την επιστολή, θα έχει να αντιμετωπίσει και την προκλητική συμπεριφορά των άθεων συναδέλφων του πατέρα του, που θέλουν να παρευρίσκεται ο Φίλιππος στο συνέδριο αδιαφορώντας για τα παιδιά του. Τελικά όμως ένα ατύχημα του οποίου ο Φίλιππος έγινε αυτόπτης μάρτυρας λίγο πριν φύγει για το συνέδριο και ένα όραμα που είδε ο ίδιος στη συνέχεια, θα αλλάξουν τα δεδομένα και τα πιστεύω του μεγαλογιατρού.

Στόχος του έργου ήταν να αναδειχθεί η αξία των αρετών ενός χριστιανού που δεν επηρεάζεται από το προχωρημένο κλίμα της εποχής και αντιδράει στο κακό και το λανθασμένο. Αγάπη, υπομονή, ταπείνωση και πίστη είναι οι αρετές που «έδεσαν» τον χαρακτήρα του ήρωα και εναποθέτοντας κάθε ελπίδα του στο Θεό επανέφερε το Χριστό στην οικογένειά του.

Την παράσταση συνόδεψε και η ανανεωμένη χορωδία των Χαρούμενων Αγωνιστών.

Τέλος, την χριστουγεννιάτικη γιορτή έκλεισε ο πνευματικός του έργου μας, πατήρ Μιχαήλ Σαντοριναίος, ο οποίος  αναφέρθηκε στο αληθινό νόημα των Χριστουγέννων, προτρέποντας μας να αναγεννηθούμε κι εμείς μαζί με τον ενσαρκωμένο Θεό!


Facebooktwitterpinterestmail

One thought on “Χριστουγεννιάτικη Γιορτή – Πώς περάσαμε

 • 9 Ιανουαρίου 2012, 18:33
  Permalink

  Υπέροχοι!
  Ωραία συνεργασία μικρών και μεγάλων!
  Ευχαριστούμε για την παρουσίαση.
  Υπάρχουν άλλες πόλεις???
  Λίγο πολύ οι ίδιες “παίζουν”…

  Σχολιάστε
Διάβασε τους κανόνες σχολιασμού!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *