Ο Ιώβ ήταν από την Αυσίτιδα, κοντά στη Δαμασκό. Γιος του Ζαρέθ και της Βοσώρας και προφήτης για 40 χρόνια, 1925 χρόνια π.Χ. ο Θεός τον ευλόγησε σαν άνθρωπο και σαν οικογενειάρχη. Απέκτησε μεγάλο πλούτο και είχε επτά γιους και τρεις θυγατέρες. Επίσης, εξίσου μεγάλη ήταν και η αρετή του και ο σεβασμός του προς το Θεό. Με τα αγαθά του βοηθούσε κάθε συνάνθρωπο του πού είχε ανάγκη.

Όμως, για να λάμψει περισσότερο η αρετή του, ο Θεός επέτρεψε να δοκιμαστεί σκληρά ο Ιώβ.Σε μικρό χρονικό διάστημα έχασε όλα τα υπάρχοντα του, μαζί με τα 10 παιδιά του. Τον ίδιο μάλιστα, με λέπρα στο σώμα, τον έβγαλαν έξω από την πόλη. Αλλά αυτός έδειχνε μεγάλη υπομονή και δόξαζε το Θεό. Η σύζυγος του, όμως, έχασε την ψυχραιμία της, και κάποια μέρα του λέει να βλασφημήσει το Θεό και ας πεθάνει. Ο Ίώβ με πραότητα της απάντησε: “Μίλησες σαν να είσαι μια απερίσκεπτη και ανόητη γυναίκα. Αν τα αγαθά τα δεχθήκαμε ευχάριστα από τα χέρια του Κυρίου, τις θλίψεις και τις συμφορές δε θα τις υπομείνουμε;”

Έτσι, έλαμψε η αρετή του Ίώβ, και ο Θεός όχι μόνο σταμάτησε τίς δοκιμασίες του, αλλά του χάρισε πολύ περισσότερα αγαθά από πρώτα. Ο Ίώβ έζησε συνολικά 248 χρόνια.

 

Πηγή:www.pigizois.gr