Το πρώτο τουρνουά μπάσκετ σε κλειστό γήπεδο, ολοκληρώθηκε με επιτυχία!

Όσοι βρέθηκαμε την Κυριακή 30 Ιανουαρίου στο κλειστό Γυμναστήριο του Γέρακα είχαμε τη χαρἀ να απολαύσουμε το πρώτο πρωτάθλημα καλοθασφαίρισης των Χ.Α. Λυκείου σε κλειστό γήπεδο.

Σε ένα γυμναστήριο 600 θέσεων, πραγματικό κόσμημα των βορείων προαστείων, οι Χ.Α. Λυκείου των Αθηνών προσέφεραν για δύο και πλέον ώρες πλούσιο θέαμα και πολλές συγκινήσεις.

Η μεγάλη κερδισμένη της βραδιάς ήταν αναμφίβολα η ομάδα της Πεύκης. Έχοντας σε πολύ μεγάλη μέρα όλους ανεξαιρέτως τους παίχτες της και με πολύ έξυπνο κοουτσάρισμα από τον πάγκο επικράτησε στο μεγάλο τελικό της ομάδας του Αμαρουσίου, αφού προηγουμένως είχε νικήσει με σβηστές μηχανές την Αγία Παρασκευή και την Κυψέλη.

Οι Χ.Α. του Αμαρουσίου, ένα δεμένο σύνολο με πολύ καλή κυκλοφορία της μπάλας και με καλό σουτ από μέση και μακρινή απόσταση, προκρίθηκαν στον τελικό κάμπτοντας δὐσκολα την αντίσταση της Ομάδας του “Μ.Βασιλείου”.

Ο “Μ. Βασίλειος” με μεγάλο ατού την πάσα από την περιφέρεια προσπάθησε για την ανατροπή και λίγο έλλειψε να κλέψει την πρόκριση στα τελευταία δευτερόλεπτα, μια πρόκριση που ίσως θα είχε έρθει αν οι παίχτες είχαν επίδειξει μεγαλύτερη αυτοσυγκέντρωση στο τέλος.

Προηγουμένως το Μαρούσι είχε επικρατήσει άνετα της συγχωνευμένης ομάδας Νέας Σμύρνης-Παγκρατίου-Γαλατσίου, μιας ομάδας που είδε πολλούς από τους παίχτες της να βρίσκονται μακριά από τον καλό τους εαυτό.

Στον μεγάλο τελικό παρά το καλό ξεκίνημα του Αμαρουσίου, η Πεύκη επέβαλε το ρυθμό της και με όπλα τη γρήγορη πάσα στον αιφνιδιασμό, την υπεροπλία στα ριμπάουντ και το εύκολο καλάθι μέσα στη ρακέτα είδε τη διαφορά να εκτοξεύεται πολύ γρήγορα στους δέκα πόντους.

Η κόρνα της Γραμματείας βρήκε τελικά την ομάδα των κ. Νεκτάριου Δεμενόπουλου και Δημήτρη Μπιστόλα να κατακτά το τρόπαιο επικρατώντας με το επιβλητικό 33-15 του Αμαρουσίου.

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους νικητές, αλλά και σε όλους τους συμμετέχοντες.

Σύντομα και στο επόμενο πρωτάθλημα!